Job(In)finity: Ένα διήμερο για νέους με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την αναζήτηση εργασίας | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Job(In)finity: Ένα διήμερο για νέους με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την αναζήτηση εργασίας



Job(In)finity: Ένα διήμερο για νέους με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την αναζήτηση εργασίας

Το InfinityGreece διοργανώνει για πρώτη φορά τη διημερίδα «Job(in)Finity» ώστε να ενδυναμώσει τους νέους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η διημερίδα πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν στην εκάστοτε εργασιακή θέση κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι νέοι, λοιπόν, για τη διαδικασία εύρεσης εργασίας; Την απάντηση καλούνται οι ενδιαφερόμεν@ να μάθουν στο Youthcenter του InfinityGreece (οδός Βαλαωρίτου 20 στον 4ο όροφο) το Σάββατο 1 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 από τις 12:00 έως τις 17:00.

Τι θα δούμε στο «Job(in)Finity»;

  • H εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου σχετικά με τη δημιουργία βιογραφικού, LinkedIn, την προετοιμασία συνέντευξης, καθώς και ομιλίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς.
  • Επιπλέον, φορείς εκπαίδευσης όπως το Mediterranean College, το πρώτο ιδιωτικό αγγλόφωνο κολέγιο στην Ελλάδα (1977) και το πρώτο που πρόσφερε προγράμματα σε συνεργασία franchise με βρετανικά πανεπιστήμια (1992), θα βρίσκεται στην εκδήλωση παρέχοντας στο κοινό ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα εκπαίδευσής του αλλά και μοναδικές εκπτώσεις σε αυτά!
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του event, θα υπάρχουν info points από οργανισμούς που ειδικεύονται στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην εύρεση εργασίας, στα οποία οι συμμετέχοντ@ θα έχουν τη δυνατότητα να τους προσεγγίσουν, να τους γνωρίσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία τους.
  • skywalker.gr – ο κορυφαίος ιστότοπος αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα: Από το 1999, το skywalker.gr ηγείται της αγοράς αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει αγγελίες εργασίας, ανακοινώσεις, εργαλεία καριέρας και μια εθνική βάση δεδομένων βιογραφικών για τους εργοδότες. Το skywalker.gr παρέχει επίσης δωρεάν δημόσια σεμινάρια για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και την επιχειρηματικότητα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Ελλάδας.
  • Employ Edu – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας:  Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στη διά βίου μάθηση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και πανεπιστήμια, βοηθάει τους νέους να σχεδιάσουν επιτυχημένο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον. Στόχος του είναι να εντοπίσει προγράμματα και δεξιότητες που ταιριάζουν με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά των νέων, παρέχοντας εκπαίδευση και γνώσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.
  • Παράλληλα, στον χώρο του event θα υπάρχει photobooth όπου όλοι οι συμμετέχοντ@ θα μπορούν να βγάλουν τη δική τους επαγγελματική φωτογραφία για τον λογαριασμό τους στο LinkedIn.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στο event πατώντας εδώ.

Σε ποιον απευθύνεται το event αυτό;

Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους 18-30 ετών, υποψηφίους στην αγορά εργασίας, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους να καθοδηγηθούν στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

12:00-12:20     Προσέλευση κοινού                           

12:20-12:30 Καλωσόρισμα από οργανωτική ομάδα                                     

12:40-13:20     «Transferable skills: The importance of developing them» από τη Βασιλική Τάτση – Talent Acquisition Specialist at Novibet

13:25-14:05     «Συμβουλές και στρατηγικές για τη δημιουργία βιογραφικού προσαρμοσμένου σε διαφορετικές θέσεις εργασίας» από τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη Στέλεχος Περιφερειακής Συνοχής του skywalker.gr

14:10-14:30     Break                                                              

14:35-15:15     «Κατανόηση της αγοράς εργασίας: Καινοτόμες εξειδικεύσεις και επαγγέλματα του μέλλοντος στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο – Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της «Employ Edu – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας»

15:20-16:20 Workshop 1o: Live Συνέντευξη (γλώσσα του σώματος και δεξιότητες επικοινωνίας, συμβουλές προετοιμασίας για διαφορετικούς τύπους συνεντεύξεων και κοινές ερωτήσεις συνέντευξης) από την Έλενα-Τερέζα Βασιλείου - Learning & Development Expert και Career Development Trainer

16:20-16:55     Περιήγηση στα info points / φωτογράφιση για LinkedIn                   

16:55-17:00     Κλείσιμο-ευχαριστίες              

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 

12:00 - 12:20   Προσέλευση κοινού                           

12:20 - 12:30   Καλωσόρισμα από οργανωτική ομάδα                                             

12:40 - 13:50   Workshop 2ο Βελτιστοποίηση LinkedIn Profile από την Μαρία Γραμματικοπούλου - Employability Coordinator στην ActionAid Hellas

13:55 - 14:35   Συμβουλές για την προσαρμογή σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα εργασίας και την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας. (Onsite, Hybrid, Remote), από τον Θεόδωρο Παναγιωτόπουλο - Σύμβουλο Ανθρώπινου Δυναμικού & Ιδρυτή της Human Value.

14:35-15:15     Δημιουργία Συνοδευτικής Επιστολής (Cover Letter) και Αποδοχή Προσφορών Εργασίας από τον Μιχάλη Κούτουλα- Job counselor assistant στην Μετάδραση.  

15:15-15:30     Break   / Περιήγηση στα infopoints / φωτογράφιση για LinkedIn

15:35-16:15     Διαπραγματευτικές Δεξιότητες: Στρατηγικές για τη διαπραγμάτευση μισθών, παροχών και προσφορών εργασίας από τον Σταύρο Αντωνίου - International Recruitment Strategist at Grecruitment.

16:15-16:55     Burnout: Τι είναι, πώς να το αποφύγεις και η αντιμετώπισή του από την Έλενα Καλαϊτζίδου - Κοινωνική Λειτουργό- Υπεύθυνη Συντονισμού Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων, IASIS | At Work.

16:55-17:00     Κλείσιμο-Ευχαριστίες             

Λίγα λόγια για το InfinityGreece

Το InfinityGreece είναι μια κοινωνική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν ψηφιακές, media και επιχειρηματικές δεξιότητες κατάλληλες για την αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε για ένα διήμερο γνώσης, εξέλιξης και νέων ευκαιριών, οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε νέο στη μελλοντική του καριέρα!

Πληροφορίες διημερίδας

Job(In)finity

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 1-2 Ιουνίου 2024, 12:00-17:00

Πού: Youthcenter InfinityGreece, Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη 54625, 4ος όροφος

E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Τηλ: +30 2310 051 527


Description

Το InfinityGreece διοργανώνει για πρώτη φορά τη διημερίδα «Job(in)Finity» ώστε να ενδυναμώσει τους νέους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η διημερίδα πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν στην εκάστοτε εργασιακή θέση κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Also read

News
Anopolis World Music Festival 2024

29 May 2024

Read the post
News
K- CRIME

29 May 2024

Read the post
News
JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «start-upper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3

29 May 2024

Read the post
News
Το InfinityGreece παρουσιάζει το 2ο Impact Showcase

29 May 2024

Read the post
News
Το «Social Innovation Hackathon UoM» για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

29 May 2024

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.