Οι εικονικές δίκες «Πρωταγόρας» φέτος στα Εκπαιδευτήρια CGS και Ε. Μαντουλίδη | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Οι εικονικές δίκες «Πρωταγόρας» φέτος στα Εκπαιδευτήρια CGS και Ε. Μαντουλίδη



Οι εικονικές δίκες «Πρωταγόρας» φέτος στα Εκπαιδευτήρια CGS και Ε. Μαντουλίδη

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους, στη Θεσσαλονίκη (15 Φεβρουαρίου 2020) στα Εκπαιδευτήρια​ Ε. Μαντουλίδη​ στην Αθήνα (22-23 Φεβρουαρίου 2020) στα CGS​ (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα)​, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (7-8 Μαρτίου 2020) στα CGS​ (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα).​ Στον τελικό θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, και τα Εκπαιδευτήρια CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) στην Αθήνα, στην Παλλήνη Αττικής. Αποτελούν δύο ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, με έμπειρους και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα.

Ο Afixis είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός​ ο οποίος είναι αφοσιωμένος στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές, καθώς και στην καθοδήγησή τους στο να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν τη δυναμική τους και να συνεισφέρουν μέσα από τη δράση τους στη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Η αποστολή μας είναι να αναδιαμορφώσουμε την εκπαίδευση και η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στη σκέψη ότι η εκπαίδευση πρέπει να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών και των φοιτητών και να τους παρέχει τα μέσα για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Οι εικονικές​ δίκες «Πρωταγόρας» αποτελούν​ μια διαδραστική προσομοίωση δικαστηρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων, που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επιπλέον, ως κριτές συμμετέχουν φοιτητές.

Ποια είναι τα θέματα που συζητούν; Βασισμένοι σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών και των φοιτητών, στην καταπολέμηση της αγοραφοβίας και την ανάπτυξη των ρητορικών ικανοτήτων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας afixis​.org και protagoras​.afixis.org​ και τις σελίδες μας στο Facebook Afixis​ και Εικονικές​ Δίκες «Πρωταγόρας».​


Description

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Also read

News
Νέοι: Ανήκοντας στον ψηφιακό και πραγματικό κόσμο. Έκφραση, κοινότητα και ψευδείς ειδήσεις

31 January 2020

Read the post
News
Anopolis World Music Festival 2024

31 January 2020

Read the post
News
K- CRIME

31 January 2020

Read the post
News
JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «start-upper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3

31 January 2020

Read the post
News
10ο Φεστιβάλ Bollywood & Πολυπολιτισμικών Χορών

31 January 2020

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.