Εταιρικό προφίλ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι.ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

2ο ΧΛΜ ΕΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΥΝΟΡΩΝ - ΤΘ 1104

Εταιρία

ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι.ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Κλάδος

Τρόφιμα

Αριθμός εργαζομένων

0-10

Ιστοσελίδα

http://myloi-thrakis.gr/

Προσθήκη
ενότητας

Προφίλ εταιρίας

ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι.ΟΥ

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, ο μύλος μας, παράγει αδιάκοπα μία μεγάλη γκάμα προϊόντων για την αρτοποϊία και τη ζαχαροπλαστική, για την εγχώρια και τις ξένες αγορές.

Η πλούσια γη της Θράκης, η έδρα μας, εμπνέει και βοηθά να λειτουργούμε δημιουργικά, δίνοντας στα προϊόντα μια διαφορετική πνοή.

1920

Στη δεκαετία του 1920, ο Γεώργιος Ουζουνόπουλος, εμποροβιομήχανος από τα φημισμένα για τους Αλευρόμυλούς τους Μάλγαρα της Ανατολικής Θράκης, ακολουθώντας το δρόμο της προσφυγιάς, εγκαθίσταται στις Φέρρες της Δυτικής Θράκης. Εκεί σηματοδοτείται το νέο ξεκίνημα: σχεδιάζεται και θεμελιώνεται ο πιο σύγχρονος μύλος της περιοχής, Αλευρόμυλος « Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ». Τρία ζεύγη μυλόπετρες αλέθουν τα δημητριακά την ημέρα ενώ οι πετρελαιοκίνητες μηχανές που τις τροφοδοτούν, το βράδυ παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα.

1930 – 1960

Τη δεκαετία του 1930 σχεδιάζονται και κτίζονται ο Αλευρόμυλος – Κλωστήριο Λαναριστήριο « Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ – Κ.ΑΤΖΕΜΙΑΝ» στον Πέπλο του Ν. Έβρου καθώς και ο Αλευρόμυλος – Κλωστήριο Λαναριστήριο « Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ – Κ.ΑΤΖΕΜΙΑΝ» στην Ξυλαγανή του Ν. Ροδόπης. Σήμερα το κτίριο και τα μηχανήματά του μύλου έχουν παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής και στεγάζεται εκεί το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής.

Το 1955 η επόμενη γενιά παίρνει τη σκυτάλη και ο Ιωάννης Γ. Ουζουνόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία. Το 1959 με το γάμο του Ιωάννη Ουζουνόπουλου με τη Χρυσή Χρ.Γκαργκάνα, ενώνονται δύο οικογένειες με ισχυρή παράδοση στην αλευροβιομηχανία, στην Ανατολική και Δυτική Θράκη.

Τη δεκαετία του 1960,εξαγοράζονται οι μύλοι Κοτσώνη και οι μύλοι Χατζάρα από τους εταίρους Ουζουνόπουλο – Ατζεμιάν – Αμπατζή. Παράλληλα όλοι οι μύλοι εκσυγχρονίζονται χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στη δεκαετία του 70, οι μύλοι στρέφονται στις εξαγωγές. Ιδρύεται η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε., κληρονόμος και συνεχιστής της 60ετούς παράδοσης στην αλευροβιομηχανία. Το 1977 ξεκινά η κατασκευή του πλέον σύγχρονου για την εποχή μύλου, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Ιωάννης Ουζουνόπουλος, εμβληματική προσωπικότητα στην επιχειρηματική ζωή της Θράκης και επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εκλέγεται ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τον πρόωρο θάνατό του το 1982, παραδίδει μία εταιρεία που συγκαταλέγεται στις 50 πλέον κερδοφόρες της χώρας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό, ο σημαντικότερος εργοδότης στην περιοχή.

Τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Οχανές Ατζεμιάν με Πρόεδρο του Δ.Σ. τη Χρυσή Γκαργκάνα Ουζουνοπούλου.

1980

Στη δεκαετία του 80 το τοπίο στην αλευροβιομηχανία αλλάζει ριζικά. Εξαφάνιση των εξαγωγών και νέες καταναλωτικές και διατροφικές ανάγκες επιβάλλουν νέα πρότυπα λειτουργίας. Η εταιρεία αναπτύσσει το πλέον σύγχρονο χημείο της ελληνικής αλευροβιομηχανίας και παράγει την πρωτοποριακή σειρά των αλεύρων πολυτελείας (DELUXE) που την τοποθετεί στην κορυφή των ποιοτικών αλεύρων πανελλαδικά.

Στη δεκαετία του 1990, ο μύλος εκσυγχρονίζεται ως προς το μηχανολογικό εξοπλισμό του, αναπτύσσει την οργάνωση πωλήσεων σε πανελλαδική κλίμακα και αποκτά ιδιόκτητες εγκαταστάσεις υποστήριξης του δικτύου διανομής στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Το 2004, η οικογένεια Ουζουνοπούλου αποκτά το 92% των μετοχών και η Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ, με MBA INSEAD, είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος. Δημιουργείται νέα ομάδα διοίκησης με έντονο προσανατολισμό στις σύγχρονες μεθόδους μάνατζμεντ, σε σύγχρονα συστήματα προγραμματισμού και ελέγχου, σε καινοτόμες λειτουργίες και προϊόντα

Σε αυτό το πνεύμα εκσυγχρονισμού και καινοτομίας, στρέφονται οι επενδύσεις της περιόδου που ακολουθεί. Η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, η ανάπτυξη νέας γενιάς προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, για τον καταναλωτή και για την επιχείρηση, γίνονται πραγματικότητα μέσα από τρία σημαντικά επενδυτικά προγράμματα, με έναρξη το 2005 και κορύφωση το 2009 οπότε ο μύλος, με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό BUHLER, αποκτά τη σημερινή σύγχρονη δομή και λειτουργία.

Η επιχείρηση το 2012 -2015 υλοποίησε επίσης ερευνητικό έργο με τίτλο, «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑ»με την ενίσχυση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΓΓΕΤ – ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) και του Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης.

Οι στόχοι της επιχείρησης ξεπερνούν τα όρια της παραγωγής και κατανάλωσης αλεύρων υψηλής ποιότητας. Επεκτείνονται στην αναβάθμιση των ελληνικών σιτηρών. Στο σιτοβολώνα του Έβρου ξεκινά το 2010 η προσπάθεια ανάπτυξης πειραματικής καλλιέργειας μαλακών σιτηρών. Σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, επιλέγονται ποικιλίες σιτηρών με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές συνθήκες και καλλιεργούνται πειραματικά στους αγρούς της Θράκης. Το 2012 σπάρθηκαν 4500 στρέμματα με επιλεγμένους σπόρους, ποιοτικά ισάξιους των αντίστοιχων διεθνών ποικιλιών

Με βάση αυτήν την παραγωγή των σταριών της περιοχής, οι ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ δημιουργούν από το 2012, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή, φέρνοντας το στο ράφι των Super Markets. Το μονόκιλο σακουλάκι, με αλεύρι από ελληνικό σιτάρι, χωρίς ίχνος βελτιωτικών ουσιών είναι η πλέον πρόσφατη προσφορά της επιχείρησης στον Έλληνα καταναλωτή.

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.