Ολοκλήρωση 2nd Bootcamp Training GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Ολοκλήρωση 2nd Bootcamp Training GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA



Ολοκλήρωση 2nd Bootcamp Training

GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

Mε επιτυχία στέφθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. το 2nd Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTechChallenge by ESU NTUA που διοργανώνεται από τη Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Στόχος του 2nd Bootcamp Training ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το value proposition canvas και η εκπαίδευση – προετοιμασία τους, πάντα με τη βοήθεια των μεντόρων για αρτιότερη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Με την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του περιβάλλοντος & ενέργειας, των έξυπνων πόλεων και των «πράσινων» προϊόντων.

Την έναρξη του 2nd Bootcamp Training ανέλαβε ο κ. Αραβώσης, αναπληρωτής καθηγητής Ε.Μ.Π. και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού, ο οποίος εδωσε μία σαφή και λεπτομερή περιγραφή του προγράμματος που θα ακολουθούσε. Ο κ. Χρήστος Νικολούδης, υπ. διδάκτωρ Ε.Μ.Π. (start-up MantisBusinessInnovation) ως δεύτερος κατά σειρά ομιλητής εξήγησε τις βασικές έννοιες που διέπουν την τεχνοοικονομική και χρηματοοικονομική ανάλυση, δίνοντας και το παράδειγμα των υπηρεσιών της δικής του start-up, ενώ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το value proposition canvas από τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και συνιδρυτή της ChainProof.ai. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της κας Αθηνάς Ντόβα (start-up Owiwi) με θέμα τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για το σωστό pitching και την επιτυχημένη παρουσίαση των ιδεών του.

Ακολούθησε η διεκπεραίωση του value proposition canvas από τους συμμετέχοντες και περαιτέρω team matching σε ακολουθία του 1st Bootcamp Training. Oι συμμετέχοντες χωρίστηκαν και πάλι σε ομάδες και κάθε μέντορας ανέλαβε την εκπροσώπηση, αλλά και την καθοδήγησή τους, προχωρώντας στην ανάλυση των ιδεών, καθώς και στην προετοιμασία του pitcing. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει την επιχειρηματική και καινοτόμο ιδέα της κάνοντας ένα σύντομο pitching, καθώς και να δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό του διαγωνισμού.

Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας GreenTech Challenge με κεντρικό άξονα τις «πράσινες» τεχνολογίες θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 29 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό και τις επόμενες δράσεις του επισκεφθείτε το σχετικό website, καθώς και τα social media της δράσης.

Η οργανωτική επιτροπή του GreenTech Challenge by ESU NTUA.


Περιγραφή

Ολοκλήρωση 2nd Bootcamp Training GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA

Διαβάστε επίσης

Νέα
PM Agora: Μια εκδήλωση για την επαγγελματική ανάπτυξη, τη δικτύωση και την ψυχική υγεία των EU Project Manager

24 Απριλίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ενημερωτική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της εταιρίας Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και του δέρματος

24 Απριλίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Έργο LIFE-IP CEI-Greece – Διοργάνωση Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, 25-27/6/2024

24 Απριλίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
YouthSpeak Forum 2024: Δωρεάν δήλωση συμμετοχής

24 Απριλίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
GreenTech Challenge 2023

24 Απριλίου 2018

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.