3η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας
Καινοτομία και ανταγωνιστικότητα σε μια μεταβαλλόμενη οικονομία
Sikyon Coast Ξυλόκαστρο, 21-24 Σεπτεμβρίου 2017
Το Ινστιτούτο για την Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Ανάπτυξη (ΙΜΕΔΑ) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (FNF) και τη συνεργασία του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), των Young Liberals και του Greek Liberties Monitor (GLM) και της Αλεξάνρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) διοργανώνουν για 3η χρονιά το εκπαιδευτικό εργαστήριο της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το SKYWALKER.GR.
Το πρόγραμμα προσφέρει ένα βιωματικό σεμινάριο με αντικείμενο την οικοδόμηση και λειτουργία μιας επιχειρηματικής ιδέας σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας, προσφέροντας ταυτόχρονα τη θεωρητική και την εμπειρική γνώση του επιχειρείν.
Θέλουμε να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα:
-Τι είναι το “επιχειρείν”;
-Πώς διαπιστώνω αν υπάρχει χώρος στην αγορά για την ιδέα μου;
-Πώς είναι το οικονομικό περιβάλλον σήμερα;
-Πώς καταρτίζω το “Business Plan”;
-Πώς εξασφαλίζω χρηματοδότηση;
-Πώς προωθώ την επιχείρησή μου στην αγορά και πώς βρίσκω το αγοραστικό μου κοινό;
-Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ηλεκτρονικά μέσα για την επιχείρησή μου;
Σκοπός
Σκοπός του σεμιναριακού κύκλου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει όλα τα βήματα ενός επιχειρηματικού σχεδίου, από τη σύλληψη της ιδέας έως την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά, προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία επιχειρηματικής στρατηγικής.
Επίσης, θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα –σε θεωρητικό ή πρακτικό επίπεδο- να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για την οικονομία στην Ελλάδα και να οικοδομήσουν μία κοινή κουλτούρα δημιουργίας.
Πιο ειδικά, το πρόγραμμα εστιάζει στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας των συμμετεχόντων μέσω ασκήσεων για την ηγεσία και τη διοίκηση.
Διάρκεια προγράμματος
Ο σεμιναριακός κύκλος διαρκεί 36 ώρες και θα αναπτυχθεί σε 4 ημέρες διδασκαλίας.
Πέμπτη 21 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά και θα συνοδεύονται από επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις και ομιλίες από κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.
Τοποθεσία
Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Sikyon Coast, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν της διοργάνωσης από το κέντρο της Αθήνας.
Eισηγητές-Εκπαιδευτές
Δρ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
[Διδάκτωρ Οικονομικών, Business Operation Analyst]
Παντελής Λάμπρου
[Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας Χρηματιστηρίου Αθηνών]
Βασίλειος Περατζάκης
[Επιχειρηματικός και επενδυτικός σύμβουλος, e-business specialist]
Ομιλητές
Μιχάλης Ιακωβίδης, GLM
Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου (ΜΒΑ)
Εκπροσωποι μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων
Εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών ενώσεων
Συντονιστές
Δρ. Γιώργος Καρλατήρας [ΙΜΕΔΑ]
Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος [FNF]
Δήλωση συμμετοχής – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να στείλουν την αίτηση τους έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, μέσω email στo: [email protected].
Τηλ. επικοινωνίας: 213 0 333667 (κος Γραμμένος). Η αίτηση βρίσκεται στη διεύθυνση: fnf-europe.org και imeda.gr.
Κόστος συμμετοχής
Το πρόγραμμα επιδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από το FNF. Το κόστος συμμετοχής είναι εξήντα (60) ΕΥΡΩ και καλύπτει:
-Πλήρη συμμετοχή στις διαλέξεις και τα εργαστήρια του σεμιναριακού κύκλου
-Διαμονή (3 νύκτες σε δίκλινο δωμάτιο, στο Sikyon Coast)
-Πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και coffee breaks
-Ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων
-Τα συγγράματα που έχουν εκδοθεί από το FNF
-Ελεύθερη είσοδος κατά προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις του FNF
-Πιστοποίηση συμμετοχής και απονομή διπλώματος (για πλήρη παρακολούθηση)
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία
Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1958 είναι ο θεμελιωτής και κατεξοχήν εκφραστής των φιλελεύθερων πολιτικών ιδεών στη χώρα. Στόχο έχει την προώθηση των αρχών της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του Κράτους Δικαίου και των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε όλους τους τομείς κοινωνικής έκφρασης, τόσο στη Γερμανία όσο και στο εξωτερικό. Ως Ίδρυμα, επιδιώκει τη συμβολή στη διαμόρφωση του μέλλοντος, αναπτύσσοντας έργο προς την εκπλήρωση καταστατικών επιδιώξεων του (όπως, π.χ. η αγωγή του πολίτη, η υποστήριξη των νέων και η παροχή χορηγιών προς αυτούς, η ακαδημαϊκή έρευνα και η πολιτική διαβούλευση στο πλαίσιο της ιστορίας και επιρροής του φιλελευθερισμού, η προώθηση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και της διεθνούς συνεργασίας, καθώς και του πολιτισμού).
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης, Διδασκαλίας, και Ανάπτυξης (ΙΜΕΔΑ)
Το ΙΜΕΔΑ ιδρύθηκε το 2010 στην Αθήνα και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρα. Ασχολείται με τη μελέτη της σχέσης τεχνολογίας και οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στην οινοκομική ανάπτυξη και μεγέθυνση. Οι στόχοι του περιλαμβάνουν την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής παιδείας, την ανάπτυξη μέσω της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, τη μελέτη για ανάπτυξη από την ευρύτερη κοινωνική και οικονομική άποψη και την προώθηση της εκπαίδευσης που βασίζεται στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.
ΚΕΜΕΛ
Το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος συγκροτείται από ενεργά και πρώηνανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, που μοιράζονται κοινά βιώματα και εμπειρίες από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και που έχουν την ίδια ισχυρή διάθεση εθελοντικής προσφοράς έργου στην κοινωνία. Τα μέλη του ΚΕΜΕΛ παρέχουν την επιχειρησιακή πείρα και τεχνογνωσία τους εθελοντικά και δωρεάν σε κοινωνικούς φορείς, μικρές επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, που έχουν περιορισμένα μέσα και δυνατότητες, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.
YOUNG LIBERALS
Οι Young Liberals είναι μια ομάδα προβληματισμού που ασχολείται με τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας. Όπως δηλώνει το όνομά της, η οργάνωση αποτελείται από νέους και απευθύνεται στους νέους, είναι φιλελεύθερη και το δίκτυο της εκτείνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει ένα ελεύθερο πεδίο διαλόγου για την ελληνική νέα γενιά, έτσι ώστε να εκφραστούν δημιουργικά οι ιδέες της ανοικτής κοινωνίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ελευθερίας, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Καλλιεργεί μόνιμες συνεργασίες με αναγνωρισμένες οργανώσεις και δίκτυα σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Μέσα από συνέδρια, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, αρθρογραφία και ηλεκτρονική επικοινωνία φέρνει τα μέλη της σε επαφή με τα ιδεολογικά ρεύματα στον υπόλοιπο κόσμο, ανταλλάσσοντας απόψεις με νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμβάλλοντας σε έναν γόνιμο διάλογο για το μέλλον της νέας γενιάς, την ενίσχυση των φιλελεύθερων αξιών και την καταπολέμηση των διακρίσεων.
GLM
Το Greek Liberties Monitor (GLM) είναι μια πολυ-επίπεδη πλατφόρμα που στοχεύει να καταγράψει, αναλύσει και καταρτίσει τις οικονομικές, κοινωνικές και προσωπικές ελευθερίες στην Ελλάδα, καθώς και να προκαλέσει τον διάλογο για τις οικείες απαιτούμενες αλλαγές. Ιδρύθηκε το 2014 και ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων καθώς και την παραγωγή ενημερωτικών πολυμέσων.