Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το FoodChem Day 2019, που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στον χώρο της OTEAcademy | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το FoodChem Day 2019, που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στον χώρο της OTEAcademy



 

Foodchem Day 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το FoodChem Day 2019, που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στον χώρο της OTEAcademy. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η προσέλευση στους χώρους της ημερίδας είχε ως απολογισμό τα 300 άτομα, ξεπερνώντας κατά πολύ την προσέλευση του περσινού ChemDay. Ο χώροι των ομιλιών, του registration και του networking βρίσκονταν σε ξεχωριστά σημεία, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του κάθε τομέα. Στον χώρο του networking υπήρχε επίσης και η Γωνιά του Ερευνητή, όπου διπλωματικοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΜΠ συζήτησαν και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τον κλάδο των τροφίμων μέσα από τη δική τους έρευνα. Αντιπρόσωποι των: Nestlé, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη Α.Ε., 3άλφα, Barilla, ΔΕΠΑ και ΕΠΙ.νοώ βρίσκονταν στον χώρο διασύνδεσης για να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους και να παρουσιάσουν σε αυτούς τις τεχνικές και εμπορικές δραστηριότητές τους.

Τις ανάγκες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κάλυψαν με τα προϊόντα τους οι εταιρίες Dimello, Όλυμπος, Κτήμα Γ. Κοκοτού, Οινοποιείο Δουλουφάκη και Rezos Brands.

Σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχαν σε όλους τους χώρους οι 40 εθελοντές του Chemecon για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης δημιουργήθηκε εκείνη την ημέρα. Οι κεντρικές ομιλίες ήταν χωρισμένες σε 4 sessions και συνολικά μίλησαν 15 ομιλητές.

Πρώτο session
Το πρώτο Session ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του general coordinator του Chemecon Βασίλη Κοσμαδάκη και του επίκουρου καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Άγγελου Τσακανίκα. Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον καθηγητή στον τομέα σύνθεσης και ανάπτυξης βιομηχανικών διεργασιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Πέτρο Ταούκη με θέμα τον ρόλο του χημικού μηχανικού στην επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και τη ζεύξη της εκπαίδευσης, της έρευνας και της εφαρμογής. Το πρώτο session έκλεισε με τις ομιλίες των: Πάνου Κλουτσινιώτη, συνιδρυτή της Melissi & Co., και Χριστίνας Βαφειάδη, ερευνήτριας της Nestlé Λωζάνης, που μας μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως χημικών μηχανικών.

Δεύτερο session
Το δεύτερο session άνοιξε η Κλαίρη Καραχάλιου, υπεύθυνη προμηθειών πρώτων υλών οσπρίων της 3άλφα, που παρουσίασε τον δρόμο του ρυζιού από το χωράφι στο πιάτο μας. Ακολούθησε η ομιλία του Γεώργιου Βάγια, διευθυντή Ποιότητας, Βυνοποίησης, Ζυθοποίησης στην εταιρία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σχετικά με τη μαγεία της ζυθοποίησης. Η τελευταία ομιλία του δεύτερου session ανήκε στον Δημήτρη Γκίκα, διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας στη Δωδώνη Α.Ε., και είχε ως θέμα τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων της εταιρίας.

Τρίτο session
Η πρώτη από τις δύο ομιλίες του τρίτου session πραγματοποιήθηκε από την Άρτεμις Χατζηγεωργίου, διευθύντρια τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρίας Δέλτα, η οποία εξήγησε στο κοινό την πορεία από τη γέννηση μιας ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της. Στη συνέχεια ο Πασχάλης Καστανάς, διευθυντής Υπηρεσιών Παραγωγής & επικεφαλής Συσκευασίας της Nestlé, μίλησε σχετικά με το R&D και τις νέες συσκευασίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τέταρτο session
Το τελευταίο session άνοιξε με το πάνελ με θέμα τον ρόλο των νέων επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων και τη σημασία της καινοτομίας σε αυτόν. Στο πάνελ συμμετείχαν η Βάσω Παπαδημήτριου, γενική διευθύντρια του ΣΕΒΤ, ο Ιωάννης Καλογήρου, διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, και ο Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτής της CoffeCo. Μαζί τους ως συντονιστής βρισκόταν ο Ευάγγελος Σιώκας. Το τελευταίο session και το σύνολο των ομιλιών έκλεισαν οι Δημήτρης Γκαργκάσουλας, distribution manager σε Ελλάδα και Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, και Δημήτρης Μποσνίδης, logistics manager για την Ελλάδα και την Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μιλώντας στο κοινό για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τον τρόπο που η τεχνολογία αλλάζει τις βιομηχανίες, αλλά και για τις ευκαιρίες απορρόφησης που μπορούν να έχουν οι χημικοί μηχανικοί σε αυτές.

Τον αποχαιρετισμό πραγματοποίησε ο καθηγητής Ιωάννης Καλογήρου και οι παρουσιάστριες-συντονίστριες των ομιλιών Ελευθερία Κελεφιώτη-Στρατηδάκη και Λήδα Κατωπόδη.

Κεντρικό e-mail επικοινωνίας: [email protected]


Περιγραφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το FoodChem Day 2019, που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στον χώρο της OTEAcademy

Διαβάστε επίσης

Νέα
Απολογισμός του 4ου Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου / Παιγνίδια Επιστήμης

21 Μαΐου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ChemExpo 2024 | Pioneering the Future

21 Μαΐου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Απολογισμός 15ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

21 Μαΐου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Απολογισμός του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ

21 Μαΐου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Chemecon Ecochem Day 2021

21 Μαΐου 2019

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.