ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Επιστημονικό Προσωπικό - Κως
Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, προκηρύσσει τις ακόλουθες θέσεις εργασίας για την στελέχωση Κέντρου Ημέρας ψυχικής υγείας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου alzheimer στην Περιφερειακή Ενότητα Κω. Προσλήψεις θα γίνουν υπό την αίρεση της ύπαρξης των προϋποθέσεων έναρξης λειτουργίας της (έγκριση χρηματοδότησης, βιωσιμότητα κ.τ.λ).
ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Η δομή θα συνίσταται στη λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας Άνοιας (ΚΗΟΦ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κω. Η εν λόγω δομή συνιστά ένα σύνθετο εγχείρημα παρέμβασης στην αντιμετώπιση των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων των ανοϊκών ασθενών αρχικού αλλά και προχωρημένου σταδίου, των οικογενειών και των φροντιστών τους. Το ΚΗΟΦ θα λειτουργήσει αφενός ως δομή ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας πασχόντων από διάφορες μορφές άνοιας και τη νόσο alzheimer. Αφετέρου, θα αναπτύξει θεραπευτικό έργο αντίστοιχο με τις ανάγκες των πασχόντων από άνοια στην κοινότητα μέσω επισκέψεων κλιμακίου επαγγελματιών της δομής κατ’ οίκον. Επιπλέον, θα διενεργεί ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και στο ευρύτερο κοινό και θα συνεργάζεται με ποικίλους φορείς παροχής υπηρεσιών για την τρίτη ηλικία.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για τη στελέχωση του προσωπικού της δομής η Διοίκηση της ΑΜΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ καλεί τους υποψηφίους να υποβάλουν τα βιογραφικά τους για τις ακόλουθες θέσεις: ψυχολόγου με εμπειρία σε ανοϊκούς ασθενείς, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, νοσηλευτών ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ Φροντιστή, Γενικών Καθηκόντων, διοικητικού υπαλλήλου πλήρους απασχόλησης με σύμβαση αορίστου χρόνου, ψυχιάτρου ή Νευρολόγου με ειδίκευση στην τρίτη ηλικία. Οι ιατροί με σχέση μερικής απασχόλησης ή ως εξωτερικοί συνεργάτες.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.1 Επιστημονικό προσωπικό
(Πλήρους απασχόλησης)
Πτυχίο
Για την ειδικότητα του Ψυχολόγου, του Γυμναστή απαιτείται Δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΑΕΙ), για την ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού, του Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, & Νοσηλευτή Δίπλωμα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕΙ) ή Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΤΕΙ)
Για όσες προαναφερθείσες ειδικότητες εκδίδεται, απαιτείται Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.
Απαιτείται προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) χρόνων στο εκάστοτε αντικείμενο ή/και δύο (2) χρόνων στην Διεύθυνση δομών ψυχικής υγείας. Θα συνεκτιμηθεί προϋπηρεσία στην άνοια και σε συναφείς παθήσεις.
Απαιτούνται συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.
Απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον Lower). Επιθυμητή η γνώση της αγγλικής γλώσσας για τους νοσηλευτές ΔΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.2 Άλλο Προσωπικό
(Πλήρους απασχόλησης)
Φροντιστής
Κατ’ ελάχιστον Απολυτήριο ΔΕ
Απαιτείται προηγούμενη συναφής εμπειρία ή εκπαίδευση σε αντικείμενο συναφές με την υποστήριξη και φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τουλάχιστον 1 έτους.
Γενικών Καθηκόντων
Απολυτήριο Δευτεροβάθµιας Eκπαίδευσης (ΔΕ)
Θα συνεκτιµηθεί προϋπηρεσία σε δοµές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Θα συνεκτιµηθούν συστατικές επιστολές από προηγούµενους εργοδότες.
Διοικητικό προσωπικό
Πτυχίο: Δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΤΕΙ) σε Οικονομικές, Διοικητικές ή Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε διοικητική θέση ευθύνης, ιδιαίτερα σε δομές ψυχικής υγείας ή κοινωνικής πρόνοιας.
Θα συνεκτιμηθούν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.
Απαραίτητη η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον Lower)
Αποδεδειγμένες γνώσεις χειρισμού Η/Υ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.3 Άλλο Επιστημονικό Προσωπικό
(Εξωτερικοί συνεργάτες ή μερικής απασχόλησης)
Για τις ειδικότητες των ιατρών
Για τη θέση του ψυχιάτρου ή νευρολόγου απαιτείται Δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. (βλέπε: Προϋποθέσεις/Σημείωση)
Απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εγγραφής στον οικείο ιατρικό σύλλογο.
Απαιτείται προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) χρόνων στο αντικείμενο ή τουλάχιστον δύο (2) χρόνων στη Διεύθυνση δομών ψυχικής υγείας.
Απαιτούνται συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:
√ Την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που προσδιορίζεται και διαπιστώνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 9ΦΕΚ Α 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.
√ Εκπληρώσει (αφορά τους άνδρες) τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές ή εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης, να έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.
Σημείωση: α) Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ή από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή από το ΙΤΕ ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. ή από το Σ.Α.Ε.Π. ή από το Σ.Α.Ε.Ι.Τ.Τ.Ε.
β) οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας.
ΕΓΓΡΑΦΑ
Βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνα επικοινωνίας.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Στην επιλογή θα ακολουθηθεί η διαδικασία α. της προεπιλογής των αιτήσεων και β. των συνεντεύξεων, όπως αναλυτικά περιγράφονται στη διαδικασία επιλογής προσωπικού της ΑΜΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αναρτημένη στην ιστοσελίδα του φορέα www.mkoapostoli.gr. Μετά τη διαδικασία επιλογής θα ανακοινωθoύν τα ονόματα των επιτυχόντων. Επιμέρους δικαιολογητικά θα υποβληθούν όταν ζητηθούν από την ΑΜΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του φορέα για 10 ημέρες τουλάχιστον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα μέχρι την ημερομηνία λήξης της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 25/3/2025 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα https://www.mkoapostoli.com/προσκληση-εκδηλωσησ-ενδιαφεροντοσ-γ-255.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
1. Ο ψυχολόγος είναι αρμόδιος για δραστηριότητες που επικεντρώνονται στους ωφελούμενους, στις οικογένειές τους και στην κοινότητα (σε συνεργασία με τον/την κοινωνικό λειτουργό και τον/την εργοθ/τή/ρια) αλλά και στους άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στη δομή, στο πλαίσιο καθοδήγησης και ενημέρωσής τους.
2. Ειδικότερα ως προς τους ωφελούμενους, ο ρόλος του ψυχολόγου συνίσταται αρχικά στην παρατήρηση και κλινική εκτίμηση της συμπεριφοράς τους. Συμμετέχει στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στην παρακολούθηση των ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων για τον κάθε ανοϊκό.
3. Αναλαμβάνει την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη των ανοϊκών και την ανάπτυξη παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων αντιμετώπισης κρίσεων, διαχείρισης άγχους, αποκατάστασης συγκεκριμένων δεξιοτήτων και λειτουργιών, βελτίωσης διαπροσωπικών σχέσεων, χειρισμού συγκρούσεων και αλλαγών συμπεριφοράς. Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται σε εξατομικευμένο ή ομαδικό επίπεδο.
4. Υποστηρίζει τους επαγγελματίες και κυρίως το πρόσωπο-αναφοράς στην εφαρμογή των εξατομικευμένων προγραμμάτων και στην υλοποίησή τους μαζί με τον ανοϊκό για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο
5. Ενισχύει την εμπλοκή της οικογένειας στη θεραπευτική διαδικασία και αναπτύσσει δραστηριότητες εκπαίδευσής της σε θέματα κατανόησης της ασθένειας και επικοινωνίας, συναλλαγής και υποστήριξης του συγγενικού τους προσώπου. Διαχειρίζεται επίσης προβλήματα και συγκρούσεις μεταξύ του ανοϊκού και της οικογένειάς του.
6. Συμμετέχει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας και αποστιγματισμού των ωφελούμενων.
7. Έχει την ευθύνη της τακτικής συμπλήρωσης εντύπων και στοιχείων που κρίνονται απαραίτητα για τη συλλογή στοιχείων που αφορούν στους ωφελούμενους και τη λειτουργία της δομής, καθώς και της τήρησης φακέλων τους και τις δραστηριότητες που συμμετέχουν
8. Ο ψυχολόγος λογοδοτεί και ενημερώνει τον επιστημονικά υπεύθυνο για θέματα που αφορούν τους ωφελουμένους στο ΑΘΠ και στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
1. Ο/η κοινωνικός/ή λειτουργός είναι υπεύθυνος/η για την εκτίμηση και τη διαχείριση των κοινωνικών και προνοιακών αναγκών των ανοϊκών, την υποστήριξη των σχέσεων με την οικογένεια και με το κοινωνικό τους δίκτυο καθώς και για τη συνεργασία με την κοινότητα.
2. Συμμετέχει στο διαγνωστικό έργο με τη διερεύνηση του κοινωνικού ιστορικού και την ψυχοκοινωνική αξιολόγηση των ανοϊκών, του οικογενειακού και υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος καθώς και με τη θεώρηση της κοινωνικής διάστασης των αναγκών των ανοϊκών στην κατάρτιση του ΑΘΠ.
3. Αναλαμβάνει τη συστηματική συνεργασία με το οικογενειακό τους περιβάλλον στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους για την ανάπτυξη υποστηρικτικών σχέσεων στην προοπτική της αποκατάστασής τους.
4. Υποστηρίζει και προωθεί τα κοινωνικά δικαιώματα των ανοϊκών, διευρύνοντας και αξιοποιώντας κάθε είδους κοινωνικοπρονοιακών παροχών, υπηρεσιών πηγών και προγραμμάτων υποστήριξης της κοινότητας.
5. Συνεισφέρει στο περιβάλλον της δομής και στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργίας για τη δημιουργία θεραπευτικής υποστηρικτικής ατμόσφαιρας, συνεργαζόμενος τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με τους ανοϊκούς.
6. Συμβάλλει στη διασύνδεση της δομής με την κοινότητα μέσω της κοινωνικής μελέτης της κοινότητας, της ανάλυσης της δυναμικής της, της επιλογής τρόπων συστηματικής διασύνδεσης και ένταξης της δομής στο κοινοτικό πλαίσιο, της εκτίμησης και αξιοποίησης των κοινοτικών πηγών για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ανοϊκών, καθώς και μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων αγωγής της κοινότητας σε θέματα σχετικά με τη νόσο alzheimer καθώς και άλλες παρεμφερείς παθήσεις.
7. Αναφέρεται στον επιστημονικά υπεύθυνο και ενημερώνει και συνεργάζεται με τον ψυχολόγο για θέματα που αφορούν την κοινωνική διάσταση της αποκατάστασης κάθε ανοϊκού, καθώς και τη σχέση με την οικογένειά του
8. Έχει την ευθύνη της τακτικής συμπλήρωσης εντύπων και στοιχείων που κρίνονται απαραίτητα για τη συλλογή στοιχείων που αφορούν στους ανοϊκούς και τη λειτουργία της δομής, καθώς και της τήρησης φακέλων για τους ενοίκους και τις δραστηριότητες που συμμετέχουν.
9. Αποτελεί σταθερό μέλος της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας.
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
1. Αξιολογεί την κινητική κατάσταση των ωφελούμενων με έγκυρα πρωτόκολλα αξιολόγησης της κινητικότητας, της αισθητικότητας και της ισορροπίας προκειμένου να καθοριστούν οι στόχοι και η στρατηγική της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης.
2. Εφαρμογή εξατομικευμένων φυσικοθεραπευτικών μεθόδων παρέμβασης με στόχο τη διατήρηση καλού επιπέδου λειτουργικής δραστηριότητας
3. Σχεδιασμός μηνιαίου προγράμματος φυσικοθεραπείας με παράλληλη έγκρισή του από τον επιστημονικά υπεύθυνο
4. Εφαρμογή εξατομικευμένου πρόγραμμα κινησιοθεραπέιας, κατά ζεύγη ή και πλήρες ομαδικό ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελούμενων κατόπιν σχετικής αξιολόγησης
5. Εφαρμογή φυσικοθεραπείας για τη διατήρηση της ταυτόχρονης δράσης πολλαπλών συστημάτων με παράλληλη εκπαίδευση ισορροπίας, αδρών και λεπτών δεξιοτήτων, σωστής στάσης και βάδισης
6. Εφαρμογή των κατάλληλων φυσικοθεραπευτικών μεθόδων για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος, του ερειστικού, του νευρικού, του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του γαστρεντερικού συστήματος
7. Εκπαίδευση φροντιστών για τον κατάλληλο χειρισμό των ανοϊκών
8. Συνεργασία με τον υπεύθυνο νοσηλευτών και τον εργοθεραπευτή για την διαμόρφωση των ατομικών προγραμμάτων των ασθενών και την καθημερινή του απασχόληση
9. Συμβολή στην ανάπτυξη γνωστικό-κινητικών δεξιοτήτων και στη βελτίωση της εκτελεστικής λειτουργίας
10. Είναι υπεύθυνος για την τακτική επαναξιολόγηση των ανοϊκων και την συμπλήρωση των ατομικών θεραπευτικών φακέλων.
11. Συμμετέχει σε οργανωμένες κοινωνικές δραστηριότητες (γιορτές, κοινωνικές εκδηλώσεις, γενέθλια κ.ά.).
12. Αποτελεί σταθερό μέλος της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας.
13. Συνεργάζεται με τους ιατρούς και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο.
14. Δραστηριοποίηση σε θέματα άσκησης των ανοϊκών και ανάπτυξης των ατομικών τους δεξιοτήτων μέσω δράσεων σε εξωτερικούς χώρους
15. Υποβάλλει απολογισμό έργου στον επιστημονικό υπεύθυνο.
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
1. Οι νοσηλευτές/ριες της Μονάδας παρέχουν σταθερή φροντίδα και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχιση της φροντίδας αυτής.
2. Είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία και τη χορήγηση των συνιστώμενων φαρμάκων (από το στόμα καθώς και ενέσιμα) και την εκπαίδευση των ωφελούμενων στη λήψη αυτών. Συνεργάζονται με τον ιατρό για την αντιμετώπιση και των χειρισμό τυχόν παρενεργειών από τα χορηγηθέντα φάρμακα.
3. Είναι υπεύθυνοι για τη χορήγηση της καθημερινής φαρμακευτικής αγωγής, την λήψη των ζωτικών σημείων και εν γένει κάθε νοσηλευτικής πράξης.
4. Είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση επείγουσων καταστάσεων με στόχο την προάσπιση της υγείας των ωφελούμενων και την ομαλή λειτουργία της δομής.
5. Ενημερώνουν τον επιστημονικά υπεύθυνο για τυχόν προβλήματα σωματικής υγείας ή αλλαγές στη συμπεριφορά του ενοίκου και προτείνουν τις απαραίτητες εξετάσεις σε συνεργασία με τον ψυχίατρο.
6. Εκτιμούν, σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της ΠΘΟ, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες των ωφελούμενων: διατροφή, επίπεδο αυτοφροντίδας, κοινωνικές σχέσεις, συνθήκες εργασίας κ.ά.
7. Οι νοσηλευτές/ριες καλλιεργούν τις δεξιότητες του ανοϊκού εστιάζοντας στις ικανότητες του, ώστε να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο αυτόνομης διαβίωσης του ατόμου στην κοινότητα. Βοηθούν τον ανοϊκό σε βασικές δραστηριότητες της καθημερινότητας (φροντίδα του εαυτού, προσωπική υγιεινή, μετακίνηση στην κοινότητα, αγορά καταναλωτικών αγαθών, χρησιμοποίηση των μέσων μεταφοράς, χρησιμοποίηση των δημόσιων ή ιδιωτικών υπηρεσιών (τράπεζες, χώροι αναψυχής), όταν και αν αυτό είναι εφικτό, διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, αποφυγή ατυχημάτων και άλλα). Η βοήθεια αυτή συντελεί στην αυτονόμηση του ανοϊκού, αναφορικά με τις απαιτήσεις της ζωής στη κοινότητα, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα. Σταδιακά, αυτή η υποστήριξη, μπορεί να μειώνεται όσο το άτομο «μαθαίνει», αυξάνει η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τα καταφέρνει πιο καλά.
8. Συμμετέχουν στις ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων (κοινωνικοποίηση – αποϊδρυματισμός – εκπαίδευση – αυτοεξυπηρέτηση).
9. Με κατάλληλους χειρισμούς και προς όφελος των ανοϊκών εντοπίζουν και αξιοποιούν δυνατότητες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία όπως π.χ. την ύπαρξη ενός γειτονικού γηπέδου ή θεάτρου, κοινωνικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, έπειτα από έγκριση του/της κοινωνικού λειτουργού.
10. Συμμετέχουν σε οργανωμένες κοινωνικές δραστηριότητες (γιορτές, γενέθλια, επετείους κτλ) με τους ενοίκους με σκοπό τη μείωση της κοινωνικής απόστασης τους και την ενίσχυση της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εκ μέρους τους.
11. Καλλιεργούν την ομαδική συμβίωση, τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή των ανοϊκών σε προγράμματα εντός και εκτός της δομής.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
1. Είναι ο υπεύθυνος καθημερινής φροντίδας των ωφελούμενων ατόμων με άνοια και συγκεκριμένα:
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Η ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
1. Πραγματοποιεί την εξέταση, συνταγογράφηση και αντιμετώπιση των νευρολογικών ή ψυχιατρικών διαταραχών των ωφελούμενων της δομής
2. Πραγματοποιεί εβδομαδιαίες ιατρικές συνεδρίες στην δομή και παρέχει την υποστήριξή τους και εκτάκτως, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο
3. Παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη με οδηγίες σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού
4. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Νοσηλευτές και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για την διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων
5. Συντονίζει την δημιουργία ιατρικού αρχείου των ενοίκων
6. Αποτελεί σταθερό μέλος της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας
7. Παραπέμπει για διακομιδή σε νοσοκομείο όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο με την παροχή ανάλογου ιατρικού παραπεμπτικού
Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!
Try scrolling the rest of the page to see this option in action.