Social Media Marketing - η Επιτακτική Ανάγκη των Επιχειρήσεων | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Social Media Marketing - η Επιτακτική Ανάγκη των Επιχειρήσεων



Η τεχνολογία εξελίσσεται και το Marketing διαρκώς ανανεώνεται. Σε μία εποχή που το διαδίκτυο έχει κυριεύσει τον κόσμο, το Marketing γίνεται η φιλοσοφία και η πολιτική "επιστήμη" του κέρδους.

Τα τελευταία χρόνια το Marketing, έχει εναποθέσει όλη την τέχνη του στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης (Social Media). Τα Social Media έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών του διαδικτύου και κατ" επέκταση την σχέση επιχείρησης - πελάτη. Σύγχρονες εταιρείες αξιοποιούν εργαλεία του Marketing με σκοπό την προβολή τους στα Social Media ( Facebook, Twitter, LinkedIn κ.α). 

Μεγάλο "όπλο" των Social Media είναι η ταχύτητα εξάπλωσης μηνυμάτων, ειδήσεων, διαφημίσεων, εικόνων κτλ σε πλήθος χρηστών.

Τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης αποτελούν σημαντική επιλογή διαφήμισης, αρκεί να υπάρχει διευρυμένο κοινό. Αφήστε τους γραφίστες, designers και Marketers να διαπρέψουν. Οι ιδέες είναι σημαντικό να είναι καινοτόμες. Το Marketing στηρίζεται εξολοκλήρου στην καινοτομία. Άλλωστε ότι συμβαίνει στα Social Media θα πολλαπλασιάζεται σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας. 

Τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης είναι ο πιο κοινωνικός τρόπος για να δικτυωθεί μία επιχείρηση, να αυξήσει την ορατότητα του brand name της, να ενδυναμωθεί, να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο website της, να επεκτείνει και να διατηρήσει τους πελάτες της, να πληροφορηθεί για τον ανταγωνισμό στον κλάδο της, να γνωρίσει τις επιθυμίες και τα παράπονα των πελατών της, να διαφημιστεί χωρίς πολλά έξοδα παρουσιάζοντας το προϊόν ή την υπηρεσία της.

Παρ" όλα αυτά τα Social Media κρύβουν και κινδύνους όπως το "bad Word of Mouth", δηλαδή την δυσφήμιση της επιχείρησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις η γρήγορη αντιμετώπιση των κακόβουλων σχολίων κρίνεται επείγουσα. 

Η προώθηση των εταιρειών στα Social Media είναι η επόμενη φυσική εξέλιξη των επιχειρήσεων που αντιλαμβάνονται την δύναμη και την επιρροή του διαδικτύου. Σε αυτούς τους ρυθμούς εξέλιξης δημιουργήθηκε το Social Media Marketing. Η συμπεριφορά των on-line χρηστών - καταναλωτών αλλάζει ταχύτατα και η ανάγκη προβολής μίας επιχείρησης από διάφορα κοινωνικά κανάλια μεγιστοποιείται. Κατά τα στοιχεία της ELTRUN 2006 , γίνεται χρήση των Social Media από ηλικίες 14 ετών έως 50+ καθημερινά.

Σε παρόμοια έρευνά της ELTRUN, αξιοσημείωτοι είναι οι λόγοι χρήσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τα Social Media για να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να ενημερώνονται για Social Events, να κάνουν καινούριους φίλους, να ενημερώνονται για την ζωή των άλλων, να βρίσκουν πληροφορίες, να ανταλλάσουν απόψεις, να κοινωνικοποιούνται, να βρίσκουν ταίρι και να μοιράζονται εμπειρίες τους. 

Εντύπωση κάνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών αυτών δηλώνει ότι τα Social Media είναι πιο εύχρηστα από το τηλέφωνο.

Εν κατακλείδι, από τις προαναφερθείσες έρευνες γνωστοποιείται πως ένα τεράστιο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί τα Social Media για διάφορες καθημερινές δραστηριότητές τους. Το Social Media Marketing είναι πλέον γεγονός. 

"Δεν έχει να κάνει πια με τους μεγάλους που νικούν τους μικρούς. Έχει να κάνει με τους γρήγορους που νικούν τους αργούς." Larry Carter, Οικονομικός διευθυντής της CISCO

Μουρδουκούτα Σταυρούλα
International Trade, Marketing & Advertising


Description

Social Media Marketing - η Επιτακτική Ανάγκη των Επιχειρήσεων

Also read

News
Στις 10 Δεκεμβρίου το 13o e-Business & Digital Marketing World 2024: From WOW to HOW!

04 July 2016

Read the post
News
Η AlongRoute ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή λύση τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλία

04 July 2016

Read the post
News
Στην τελική ευθεία η διοργάνωση της ECDM Expo SE Europe 2024

04 July 2016

Read the post
News
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για συνέδρους και επισκέπτες στην eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024

04 July 2016

Read the post
News
eCommerce & Digital Marketing Expo 2024

04 July 2016

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.