4 Τρόποι για ένα αποτελεσματικό Βιογραφικό για την αναζήτηση εργασίας. | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

4 Τρόποι για ένα αποτελεσματικό Βιογραφικό για την αναζήτηση εργασίας.



4 Τρόποι για ένα αποτελεσματικό Βιογραφικό για την αναζήτηση εργασίας.

Το βιογραφικό σημείωμά μας είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσουμε στους μελλοντικούς μας εργοδότες. Ένα καλά δομημένο ( συντακτικά και χωρίς ορθογραφικά λάθη) βιογραφικό μπορεί να μας ανοίξει πόρτες και να μας φέρει πιο κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας. Φυσικά δεν μας εξασφαλίσει την πρόσληψη αλλά μας δίνει την δυνατότητα να μας καλέσει η εταιρεία για μια προσωπική επικοινωνία. ( συνέντευξη ). Παρακάτω θα πούμε 4 πράγματα που μπορούμε να αναφέρουμε και που θα κάνουν πιο αποτελεσματικό και ελκυστικό το βιογραφικό μας.

1. Εξατομικεύουμε το Βιογραφικό μας

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να κάνουμε το βιογραφικό μας πιο ελκυστικό είναι να το προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της θέσης – αγγελίας  που επιθυμούμε να το στείλουμε.. Διαβάζουμε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης και εντοπίζουμε τις βασικές δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο εργοδότης. Το βιογραφικό μας χρειάζεται να τονίζει και να γίνετε εμφανές και κατανοητό ότι οι εμπειρίες και δεξιότητες μας συμβαδίζουν με αυτά που αναφέρει η θέση εργασίας. Αυτή η εξατομίκευση μπορεί να περιλαμβάνει την ανάδειξη των επιτευγμάτων μας ή την προσθήκη συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά που ταιριάζουν στην αγγελία εργασίας. Προσοχή αν η αγγελία θέλει κάποιες δεξιότητες που εμείς δεν τις έχουμε δεν μπορούμε να το αναφέρουμε αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε διαδικασία ή κάνουμε κάποια σεμινάρια να τις αποκτήσουμε. Για παράδειγμα δεν έχουμε εξοικείωση με τους Η/Υ αλλά κάνουμε μαθήματα ή είμαστε ντροπαλοί στο να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας ή τα επιτεύγματα μας αλλά πάμε τώρα σε ομάδες (θεατρικές – εμψύχωσης ή ακόμα και σε ομαδικές δραστηριότητες) για να καταφέρουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Τα ρήματα δράσης μπορούμε να τα αναφέρουμε τοποθετώντας τα σε εκφράσεις για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τις δεξιότητές μας, τέτοια είναι το βελτιώνω, εξασκώ, επιχειρώ, προχωρώ, υπερβαίνω.

2. Χρησιμοποιούμε Δυναμική Γλώσσα

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο βιογραφικό μας έχει μεγάλη σημασία. Αντί να παραθέτουμε καθήκοντα και να πλατειάζουμε, χρησιμοποιούμε δυναμικά ρήματα και εκφράσεις που αναδεικνύουν τις επιτυχίες μας. Για παράδειγμα, αντί να γράψουμε "ήμουν υπεύθυνος για τη διαχείριση της ομάδας", μπορούμε να πούμε "ηγήθηκα ή διαχειρίστηκα μια ομάδα 10 ατόμων που αύξησε ή απέφερε ή βελτίωσε την παραγωγικότητα κατά 20%". Αυτή η προσέγγιση δείχνει όχι μόνο τις ικανότητές μας, αλλά και την θέλησή μας να επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Άλλα ρήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην σύνταξη του βιογραφικού μας είναι το σχεδίασα , υποστήριξα, επίλυσα, παρουσίασα.

3. Δομή και Οργάνωση

Η οργάνωση του βιογραφικού μας είναι εξίσου σημαντική. Χρησιμοποιούμε μια καθαρή και επαγγελματική διάταξη που διευκολύνει τον recruiter στην ανάγνωσή του. Βεβαιωνόμαστε ότι οι ενότητες είναι σαφής και καθορισμένες (π.χ. Προσωπικά στοιχεία, Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εμπειρία, Δεξιότητες) και χρησιμοποιούμε την δική μας προσωπική, οπτική αίσθηση, για την εγγραφή των πληροφοριών που θα έχει κάθε ενότητα. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει τους εργοδότες να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, αλλά δείχνει επίσης ότι είμαστε οργανωμένοι και προσεκτικοί.

4. Αναδεικνύουμε τα Επιτεύγματά μας

Η αναφορά στα επιτεύγματά μας είναι μια από τις πιο ισχυρές τεχνικές για να κάνουμε το βιογραφικό μας να ξεχωρίζει. Αντί να εστιάσουμε μόνο σε καθημερινές ευθύνες, προβάλουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιτυχίες που είχαμε σε προηγούμενες θέσεις. Χρησιμοποιούμε αριθμούς και στατιστικά όπου είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τις δηλώσεις μας. Για παράδειγμα, "Μείωσα τα έξοδα κατά 15% σε 6 μήνες μέσω αποτελεσματικής διαχείρισης προμηθευτών" ή "Αύξησα την ικανοποίηση πελατών κατά 30% μέσα από την ανάπτυξη νέων διαδικασιών εξυπηρέτησης". Μπορούμε να αναφέρουμε και επιτεύγματα και εκτός εργασιακού χώρου. Όπως κατάφερα με την ομάδα μου να είμαστε στην 6 θέση του πρωταθλήματος ( στο άθλημα που κάνω), ήμουνα ο/η καλύτερος/η  στο ατομικό άθλημα που έκανα ή στην δραστηριότητα που έκανα.

Εν κατά κλείδι…..

Ένα αποδοτικό βιογραφικό μπορεί να μας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να μας φέρει κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας. Με την εξατομίκευση του περιεχομένου, τη χρήση δυναμικής γλώσσας, την οργάνωση και την ανάδειξη των επιτευγμάτων μας, θα δημιουργήσουμε μια ελκυστική παρουσίαση του εαυτού μας. Ας θυμηθούμε ότι το βιογραφικό μας είναι ένα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά και στοχευμένα για να προσελκύσουμε την προσοχή των εργοδοτών.


Description

Το βιογραφικό σημείωμά μας είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσουμε στους μελλοντικούς μας εργοδότες. Ένα καλά δομημένο ( συντακτικά και χωρίς ορθογραφικά λάθη) βιογραφικό μπορεί να μας ανοίξει πόρτες και να μας φέρει πιο κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας. Φυσικά δεν μας εξασφαλίσει την πρόσληψη αλλά μας δίνει την δυνατότητα να μας καλέσει η εταιρεία για μια προσωπική επικοινωνία. ( συνέντευξη ). Παρακάτω θα πούμε 4 πράγματα που μπορούμε να αναφέρουμε και που θα κάνουν πιο αποτελεσματικό και ελκυστικό το βιογραφικό μας

Also read

Work
«Προφίλ και βιογραφικό για φοιτητές, σπουδαστές και αναζητούντες εργασία»

23 October 2024

Read the post
word.synergasies
Career Design

23 October 2024

Read the post
word.synergasies
Lead Compass

23 October 2024

Read the post
word.synergasies
Career in Progress

23 October 2024

Read the post
News
Πώς να ξεχωρίσετε σε μια συνέντευξη μέσω βίντεο

23 October 2024

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.