Η AlongRoute ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή λύση τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλία | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Η AlongRoute ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή λύση τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλία



Η AlongRoute, μια νεοφυής επιχείρηση που ξεχωρίζει στον τομέα των θαλάσσιων προγνώσεων με χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece). Η συμμετοχή της στο ESA BIC Greece ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από δορυφόρους για ακριβείς θαλάσσιες προγνώσεις.

Η AlongRoute προσφέρει μια καινοτόμο λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Καθώς ο κόσμος κινείται προς καθαρότερες και βιώσιμες πρακτικές, η ναυτιλιακή βιομηχανία έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένους ελέγχους ως προς τη συμβολή της στις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Οι ναυτιλιακές εταιρίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το κρίσιμο πρόβλημα μειώνοντας τις εκπομπές τους μέσω της βελτιστοποίησης των δρομολογίων των πλοίων. Τέτοιου είδους όμως βελτιστοποιήσεις απαιτούν ακριβή δεδομένα.

Η AlongRoute αναπτύσσει προηγμένα μοντέλα AI που προβλέπουν με ακρίβεια τις θαλάσσιες συνθήκες, προσφέροντας έτσι στις ναυτιλιακές εταιρίες τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν τις διαδρομές τους για μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμων και ελαχιστοποίηση εκπομπών. Η CEO Γεωργία Καλαντζή αναφέρει σχετικά: «Στην AlongRoute αναπτύσσουμε προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να μάθουν την πολύπλοκη φυσική του ωκεανού, επιτρέποντάς μας να παρέχουμε υψηλής ακρίβειας προγνώσεις των θαλάσσιων παραμέτρων, όπως κύματα, ρεύματα και επιφανειακοί άνεμοι. Χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις μας ως είσοδο, τα υπάρχοντα συστήματα δρομολόγησης πλοίων μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους έως και 1,3 φορές, μειώνοντας τις εκπομπές και τα λειτουργικά κόστη καυσίμου. Αναμένουμε ότι θα μειώσουμε τις εκπομπές των φορτηγών πλοίων μέχρι και κατά 50 εκατομμύρια τόνους μέσα στο πρώτο έτος χρήσης στην αγορά».

Η στρατηγική καθοδήγηση και η τεχνολογική υποστήριξη που προσέφερε το ESA BIC Greece αποτέλεσαν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία της AlongRoute. Η συνεργασία με κορυφαίους ερευνητικούς φορείς και η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών βοήθησαν την εταιρία να αναδειχθεί, προετοιμάζοντάς την για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Με την πρωτοποριακή τεχνολογία της και τη στήριξη του ESA BIC Greece, η AlongRoute είναι έτοιμη να συμβάλει στη μετάβαση προς μια βιώσιμη ναυτιλία, προσφέροντας ταυτόχρονα οικονομικά οφέλη και περιβαλλοντική αποδοτικότητα στις παγκόσμιες αγορές.

Το ESA BIC Greece είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα. Πρωταρχικός στόχος της θερμοκοιτίδας είναι η ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος με την εισαγωγή πέντε νέων επιτυχημένων startups που σχετίζονται με το διάστημα κάθε χρόνο. Το ESA BIC Greece αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου δικτύου διαστημικής καινοτομίας στον κόσμο. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης με 50.000 ευρώ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000 ευρώ, επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, δικτύωση, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων των 70 υποστηρικτών.

Το ESA BIC Greece λειτουργεί από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και περισσότερων των 70 άλλων οργανισμών που έχουν προσδιορίσει τη δημιουργία του ESA BIC Greece ως βασικού στοιχείου στο σχέδιο ανάπτυξης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας.

H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στη Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι η 14η Οκτωβρίου 2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην ελληνική επικράτεια.

Το ESA BIC Greece δεν είναι μόνο απαραίτητο για την υποστήριξη επιχειρηματιών και startups –από το στάδιο της ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας έως την πλήρη εμπορευματοποίηση–, αλλά στηρίζει επίσης τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, συμβάλλει στις εθνικές στρατηγικές καινοτομίας και διαστήματος, ενθαρρύνει την περαιτέρω υιοθέτηση διαστημικών υπηρεσιών, υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνολογιών από ή προς τον διαστημικό τομέα, και δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://esa-bic.gr/nea-prothesmia-upovolis-aitisewn-14-10-2024/.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «χαράς της δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας, και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεών του, το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org


Description

Η AlongRoute, μια νεοφυής επιχείρηση που ξεχωρίζει στον τομέα των θαλάσσιων προγνώσεων με χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece). Η συμμετοχή της στο ESA BIC Greece ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από δορυφόρους για ακριβείς θαλάσσιες προγνώσεις.

Also read

News
Στις 10 Δεκεμβρίου το 13o e-Business & Digital Marketing World 2024: From WOW to HOW!

17 July 2024

Read the post
News
Global Insights ManpowerGroup: 8 παγκόσμιες τάσεις στην τεχνολογία οι οποίες επηρεάζουν το μέλλον της απασχόλησης

17 July 2024

Read the post
News
Υιοθέτηση της ΑΙ στον εργασιακό χώρο – προοπτικές και προκλήσεις

17 July 2024

Read the post
News
New startup - CAIUS

17 July 2024

Read the post
News
Η Goodfairy παρουσιάζει το νέο της πρόσωπο: Rebranding με επίκεντρο τον άνθρωπο και το κοινό καλό

17 July 2024

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.