JA Greece: Η «Let’s Go» αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης! | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

JA Greece: Η «Let’s Go» αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης!



JA Greece: Η «Let’s Go» αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης!

Νικητές του Πανευρωπαϊκού JA Europe/GEN-E 2024 Public Choice Award οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου/Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

Με μια εντυπωσιακή τελετή βράβευσης στην ιστορική Μονή των Βενεδικτίνων της Κατάνιας, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ο Πανευρωπαϊκός Τελικός Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας JA Europe/GEN-E 2024. Η ομάδα «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα, έκλεψε τις εντυπώσεις, απέσπασε θετικά σχόλια από το κοινό και την κριτική επιτροπή, και αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού / FedEx Public Choice Award 2024. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από την Ελλάδα και την Ευρώπη στην Ψηφιακή Εμπορική Έκθεση (Virtual Expo) του μεγαλύτερου φεστιβάλ μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, του GEN-E 2024 του Junior Achievement Europe.

Με αποστολή να δημιουργήσει έναν βιώσιμο κόσμο ισότητας, συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας, η «Let’s Go» ενθουσίασε την Ευρώπη με τις δημιουργίες της από μεταχειρισμένα LEGO® τουβλάκια. Στο GEN-E2024, πολλοί συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το κύριο προϊόν της μαθητικής «επιχείρησης», το επιτραπέζιο παιχνίδι TriGO, το οποίο είναι σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν ισότιμα με τους βλέποντες. Το TriGo αλλά και τα υπέροχα, πολύχρωμα και ευφάνταστα κοσμήματα και αξεσουάρ μόδας της «Let’s  Go» αγαπήθηκαν και έγιναν ανάρπαστα.

Η ιστορική επιτυχία της «Let’s Go»

Με την κατάκτηση του Βραβείου Κοινού / Public Choice Award, η «Let’s Go» σημείωσε ιστορική επιτυχία για την Ελλάδα καθώς είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που συμμετείχαν στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Company Program κωφοί μαθητές και μαθήτριες. Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και επειδή φέτος το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για να γνωρίσουν καλύτερα οι έφηβοι «start-uppers» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Tα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της «Let’s Go» δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι/ες με τη συμμετοχή και τη διάκρισή μας στον Πανευρωπαϊκό Τελικό της “Εικονικής Επιχείρησης – JA Company Program” του Junior Achievement γιατί δείξαμε ότι μπορούμε να διαγωνιστούμε και να διακριθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ισότητας και συμπερίληψης. Ευχαριστούμε πολύ το JA Greece, το JA Europe και όλους όσοι μας στήριξαν σε αυτή την υπέροχη διαδρομή. Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα συνεχίζεται! Σας καλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να μας γνωρίσετε καλύτερα και να αγοράσετε τα προϊόντα μας: https://www.lets-go.gr. Σας περιμένουμε!».

Oι πέντε μαθητές και μαθήτριες της «Let’s  Go» που διαγωνίστηκαν στην Κατάνια είναι οι: Χρήστος Γκανάτσας – γενικός διευθυντής, Σταυρούλα Δόντσιου – διευθύντρια Παραγωγής, Λευτέρης Κουκούλης – διευθυντής Οικονομικών, Νίκος Τραγιαννόπουλος – διευθυντής Πωλήσεων, Σωτηρία Μπέλτσου – διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Το «παρών» έδωσαν και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Καλλιόπη Σιβρή, Ιωάννα Φωτιάδου, Χριστίνα Παπαευαγγέλου και Όλγα Εμμανουηλίδου καθώς και η διερμηνέας στη νοηματική γλώσσα Σοφία Τσερέλη.

Η Φωτεινή Τουρνή, υπεύθυνη του παγκοσμίου προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company  Program» του JA  Greece, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μια ακόμα χρονιά η Ελλάδα έλαμψε. Τα προϊόντα της “Let’s Go” αγαπήθηκαν, πωλήθηκαν, και τώρα κυκλοφορούν και στην Ευρώπη! Η ομάδα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κέρδισε το Βραβείο Κοινού! Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλη την έως τώρα πορεία τους και τη διάκρισή τους, μας κάνουν πολύ υπερήφανους! Το μπράβο είναι λίγο!». 

Διαδικτυακά, τo GEN-E 2024 ξεκίνησε στις 22 Μαΐου, και κορυφώθηκε με τις διά ζώσης εκδηλώσεις, αξιολογήσεις από την κριτική επιτροπή και την απονομή των βραβείων το τριήμερο από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2024. Το GEN-E διοργανώνεται από το JA Europe με τη συμμετοχή 41 ευρωπαϊκών χωρών και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική χώρα. Φέτος είχε την τιμητική της η Ιταλία και το JA Italia που φιλοξένησε τις τριήμερες εκδηλώσεις στη μοναδικής ομορφιάς Μονή των Βενεδικτίνων της Κατάνιας, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα της Ευρώπης. Δείτε όλες τις πληροφορίες για το GEN-E 2024 στο http://www.gen-e.eu.

Το GEN-E 2025 στην Ελλάδα από την 1η έως τις 3 Ιουλίου

Σε έναν χρόνο από σήμερα, την τιμητική της στο Junior Achievement θα έχει η Ελλάδα καθώς ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός GEN–E 2025 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την 1η έως τις 3 Ιουλίου. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης στην Κατάνια από τον πρόεδρο του ΔΣ Αιμίλιο Κυριάκου και τον γενικό διευθυντή του JA Greece Αργύρη Τζικόπουλο. Όταν προβλήθηκε το βίντεο, το οποίο δημιούργησε για την περίσταση η ομάδα του JA Greece, οι συμμετέχοντες στην Κατάνια ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα και φωνές ενθουσιασμού. 

«Με πολύ μεγάλη χαρά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης παραλαμβάνουμε και επίσημα τη σκυτάλη από το JA Italia για το GEN-E 2025 που θα φιλοξενηθεί το επόμενο καλοκαίρι στην Αθήνα από το JA Greece. Θερμά συγχαρητήρια στο JA Italia και το JA Europe για τη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού και σε όλα τα παιδιά από τις 41 καινοτόμες μαθητικές “επιχειρήσεις” που έλαβαν μέρος. Μας εντυπωσίασαν με τις καινοτομίες τους, το πρωτοπόρο επιχειρηματικό τους πνεύμα, και μας γέμισαν ελπίδα» δήλωσε ο Αιμίλιος Κυριάκου, πρόεδρος του ΔΣ JA Greece – Διευθύνων Σύμβουλος και Banking Head της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Δείτε το βίντεο της επίσημης ανακοίνωσης για το GEN-E 2025 της Αθήνας: https://youtu.be/CfTBZe8_yn4.  

Το απρόοπτο του Gala Dinner - Η έκρηξη της Αίτνας   

Το φαντασμαγορικό Gala Dinner στη Μονή των Βενεδεκτίνων είχε απρόοπτα λόγω της έκρηξης της Αίτνας. Στάχτη άρχισε να πέφτει σαν μαύρη βροχή και, μέσα σε λίγη ώρα, κάλυψε τις ροτόντες με τα λευκά τραπεζομάντιλα σαν μαύρο χιόνι. Η στάχτη της Αίτνας προκάλεσε ανατροπή στη ροή της βραδιάς, στις απονομές των βραβείων, στο σερβίρισμα του φαγητού και στον προγραμματισμό των εορτασμών. Η εξέλιξη αυτή έφερε αρχικά μια μικρή αναστάτωση, αλλά τελικά ήταν μια μοναδική εμπειρία που έμεινε σε όλους αξέχαστη.

Τρία βραβεία για την Ελλάδα στο GEN-E 2024  

Η Ελλάδα έφυγε με τρία βραβεία από την GEN-E 2024 καθώς, εκτός από τη «Let’s Go» που διαγωνιζόταν, ήταν εκεί και παρέλαβαν τα βραβεία τους σε άλλους διαγωνισμούς του JA Europe οι ελληνικές ομάδες «School Buddy» και «Vefiber». Η «School Buddy» από το Γυμνάσιο/Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και το Γυμνάσιο Φερών Έβρου διακρίθηκε στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR), και η «Vefiber» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Foodathon μαζί με τη μαθητική ομάδα από το JA Γκάνας.

Το πρώτο βραβείο του JA Europe/GEN-E 2024 «JA Europe Company of the Year 2024» κέρδισε η Εικονική Επιχείρηση «Treberei» από το Junior Achievement Austria. Πέρυσι και πρόπερσι, νικήτριες ήταν οι ελληνικές ομάδες «Microgreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η «Isometricks», εκπροσωπώντας την Ευρώπη, κέρδισε και το Παγκόσμιο Βραβείο του JA Worldwide.


Description

Με μια εντυπωσιακή τελετή βράβευσης στην ιστορική Μονή των Βενεδικτίνων της Κατάνιας, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ο Πανευρωπαϊκός Τελικός Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας JA Europe/GEN-E 2024. Η ομάδα «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα, έκλεψε τις εντυπώσεις, απέσπασε θετικά σχόλια από το κοινό και την κριτική επιτροπή, και αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού / FedEx Public Choice Award 2024.

Also read

News
JA  Greece: Η Ελλάδα και πάλι στην κορυφή με τη μαθητική «start-up» School  Buddy!

11 July 2024

Read the post
News
JA Greece: H μαθητική «startup» Let’s Go εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Mαθητικής Επιχειρηματικότητας

11 July 2024

Read the post
News
JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «start-upper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3

11 July 2024

Read the post
News
JA Greece: Καλύτερη μαθητική «start-up» της χρονιάς η «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

11 July 2024

Read the post
News
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

11 July 2024

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.