SOLIDKOSMOS | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

SOLIDKOSMOS



Η SOLIDKOSMOS, τεχνοβλαστός του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ), επελέγη να ενταχθεί στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA BIC Greece), μια εξέλιξη που αναδεικνύει τη δυναμική της στον τομέα της αξιοπιστίας και των δοκιμών των εμπορικών System-on-Chip Field Programmable Gate Arrays (SoC-FPGAs). Τα SoC-FPGAs χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διαστημικές εφαρμογές λόγω της δυνατότητάς τους να προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προδιαγραφές. Η SOLIDKOSMOS εστιάζει το ενδιαφέρον στην εμπορευματοποίηση πρωτοποριακής έρευνας, μετατρέποντάς τη σε βιώσιμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις της διαστημικής βιομηχανίας, διασφαλίζοντας αξιοπιστία και καινοτομία στον τομέα.

Η εταιρία προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση σφαλμάτων που προκαλούνται από ακτινοβολία, μέσω προηγμένων τεχνικών ανοχής σφαλμάτων, δοκιμών ακτινοβολίας και τεχνολογιών μετριασμού των Single Event Effects (SEE), διασφαλίζοντας τη σταθερή και αξιόπιστη λειτουργία των συστημάτων σε αντίξοες διαστημικές συνθήκες.

Η SOLIDKOSMOS επιδιώκει να καθιερωθεί ως κορυφαία πάροχος λύσεων και πυρήνων πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για την ανίχνευση, διάγνωση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της διαστημικής ακτινοβολίας στις προγραμματιζόμενες λογικές συσκευές, εξασφαλίζοντας υψηλή ανθεκτικότητα και απόδοση για κρίσιμες εφαρμογές δορυφόρων και άλλων διαστημικών υποδομών.

Το κύριο προϊόν της εταιρίας, το SK-RAFT (Εργαλείο Ανάλυσης Αξιοπιστίας και Δοκιμής Σφαλμάτων), προσφέρει ένα ισχυρό πλαίσιο για δοκιμές με τεχνικές εισαγωγής σφαλμάτων και δοκιμές ακτινοβολίας, επιτρέποντας στους μηχανικούς του διαστήματος να αξιολογούν και να βελτιώνουν την αξιοπιστία των συστημάτων τους. Επιπλέον, η SOLIDKOSMOS προσφέρει τη βιβλιοθήκη SK-FDIR, η οποία περιλαμβάνει λύσεις λογισμικού και υλικού σχεδιασμένες για ανίχνευση σφαλμάτων, απομόνωση και ανάκαμψη (FDIR), ενισχύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία των συστημάτων στο περιβάλλον υψηλής ακτινοβολίας του διαστήματος.

Η SOLIDKOSMOS εντάχθηκε στο ESA BIC Greece με στόχο να αξιοποιήσει το ισχυρό δίκτυο και τους πολύτιμους πόρους του προγράμματος, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την αποστολή της εταιρίας. Η υποστήριξη που παρέχει το ESA BIC Greece εξασφαλίζει στη SOLIDKOSMOS πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία και επιχειρηματική καθοδήγηση, καθώς και σε ευκαιρίες που θα ενισχύσουν την εμπορική διάθεση των καινοτόμων λύσεών της σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη θερμοκοιτίδα, η SOLIDKOSMOS σκοπεύει να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας τεχνολογίας (TRL) των κύριων προϊόντων της και να εδραιώσει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους φορείς της διαστημικής βιομηχανίας. Η παραμονή στη θερμοκοιτίδα θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των καινοτόμων λύσεων που προσφέρει η εταιρία, καθώς και στην αύξηση της πελατειακής της βάσης.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου εκκόλαψης, η SOLIDKOSMOS σχεδιάζει να αναζητήσει επιπλέον χρηματοδοτικούς πόρους και να επεκταθεί σε νέα έργα. Αυτά περιλαμβάνουν συνεργασίες με σημαντικούς παράγοντες της διαστημικής βιομηχανίας. Παράλληλα, η εταιρία εξετάζει τη δυνατότητα εισόδου σε άλλους τομείς, όπως η αεροναυπηγική και η αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα σε σφάλματα παραμένουν κρίσιμες.

Καθώς η SOLIDKOSMOS ξεκινά αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή υπό την καθοδήγηση του ESA BIC Greece, η startup παραμένει αφοσιωμένη στη συνεχή καινοτομία στον χώρο του διαστήματος, συμβάλλοντας στην αυξανόμενη επιρροή της Ελλάδας στη διεθνή διαστημική βιομηχανία.

Το ESA BIC Greece είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα. Πρωταρχικός στόχος της θερμοκοιτίδας είναι η ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος με την εισαγωγή πέντε νέων επιτυχημένων startups που σχετίζονται με το διάστημα κάθε χρόνο. Το ESA BIC Greece αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου δικτύου διαστημικής καινοτομίας στον κόσμο. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης με 50.000 ευρώ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000 ευρώ, επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, δικτύωση, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.

Το ESA BIC Greece λειτουργεί από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και περισσότερων από 70 άλλων οργανισμών που έχουν προσδιορίσει τη δημιουργία του ESA BIC Greece ως βασικού στοιχείου στο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας.

H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στη μόνιμη ανοιχτή πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 14 Οκτωβρίου 2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα, με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην ελληνική επικράτεια.

Το ESA BIC Greece δεν είναι μόνο απαραίτητο για την υποστήριξη επιχειρηματιών και startups –από την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας έως την πλήρη εμπορευματοποίηση–, αλλά στηρίζει επίσης τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, συμβάλλει στις εθνικές στρατηγικές καινοτομίας και διαστήματος, ενθαρρύνει την περαιτέρω υιοθέτηση διαστημικών υπηρεσιών, υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνολογιών από ή προς τον διαστημικό τομέα, και δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://esa-bic.gr/nea-prothesmia-upovolis-aitisewn-14-10-2024/.

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης:

SOLIDKOSMOSESA BIC Greece

Χρήσιμα Links ESA BIC Greece:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Χρήσιμα Links Corallia:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Χρήσιμα Links SOLIDKOSMOS:

Website | LinkedIn | Twitter

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «χαράς της δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεών του, το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org.


Περιγραφή

Η SOLIDKOSMOS επιδιώκει να καθιερωθεί ως κορυφαία πάροχος λύσεων και πυρήνων πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για την ανίχνευση, διάγνωση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της διαστημικής ακτινοβολίας στις προγραμματιζόμενες λογικές συσκευές, εξασφαλίζοντας υψηλή ανθεκτικότητα και απόδοση για κρίσιμες εφαρμογές δορυφόρων και άλλων διαστημικών υποδομών.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Η AlongRoute ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή λύση τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλία

09 Σεπτεμβρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
New startup - CAIUS

09 Σεπτεμβρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.