Προειδοποίηση για πιθανή απάτη | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Προειδοποίηση για πιθανή απάτη



Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση σε περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου με τη μέθοδο Phishing. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.

Το Phishing είναι ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο 'θύτης' υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, καταχρώμενος την ελλιπή προστασία που παρέχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία, και την άγνοια του χρήστη-'θύματος', με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν επιτήδειοι που θέλουν να αποσπάσουν από εσάς χρήματα, ή χρήσιμες πληροφορίες για να ολοκληρώσουν την απάτη τους (κωδικούς, τα προσωπικά σας στοιχεία, συνήθειες που έχετε κ.λπ.). Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ποιον απαντάτε (ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) και τι πληροφορίες δίνετε.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες του Skywalker, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • Καμία εταιρεία που συνεργάζεται με το Skywalker δεν θα ζητήσει ΠΟΤΕ οποιουδήποτε είδους πληρωμή από υποψηφίους ή εργαζόμενους, στο πλαίσιο διαδικασίας αναζήτησης εργασίας ή επιλογής προσωπικού.
  • Δεν θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας στο πλαίσιο διαδικασίας αναζήτησης εργασίας. Σε κάθε περίπτωση και ειδικά αν η απαίτηση για γνωστοποίηση είναι επιτακτική («δώσε μου τώρα τα στοιχεία σου αλλιώς θα χάσεις τη δουλειά που μόλις σου πρότεινα») θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο του Skywalker (e-mail: [email protected]) για να επιβεβαιώσετε.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα τέτοιων ενεργειών, σας καλούμε να αναφέρετε το περιστατικό στο Skywalker ή απευθείας στις αρχές.


Περιγραφή

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση σε περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου με τη μέθοδο Phishing. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Cyber Insurance & Incident Response Conference 2020

23 Ιουλίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.