Παρατηρήσεις του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ για έκθεση του ΠΟΥ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Παρατηρήσεις του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ για έκθεση του ΠΟΥ



Παρατηρήσεις του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ για έκθεση του ΠΟΥ

Απευθυνόμενο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και, συγκεκριμένα, στον δρα Βλάντιμιρ Πόσνιακ από το Τμήμα για το Αλκοόλ, τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτητικές Συμπεριφορές, το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ έστειλε την παρακάτω επιστολή αναφορικά με έκθεση του ΠΟΥ:

«Ευχαριστούμε για την έκθεση που εκδώσατε με τίτλο Το αλκοόλ σκοτώνει 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Τα στοιχεία που μας δώσατε μας εξοπλίζουν με επιχειρήματα για τη δράση μας υπέρ της υγείας των ανθρώπων και της φύσης.

»Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο αλκοόλ περιέχονται πολλές αλκοόλες, που οι περισσότερες από αυτές προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, π.χ. η μεθυλική αλκοόλη (methanol ή ξυλόπνευμα, όπως την ονομάζουμε στα ελληνικά).

»Υπάρχει όμως και η αιθυλική αλκοόλη (ethanol ή οινόπνευμα, όπως την ονομάζουμε στα ελληνικά). Από τα αρχαία χρόνια, οι πρόγονοί μας γνώριζαν ότι περιέχεται στον οίνο, τον οποίο θεωρούσαν ζωντανό και το πνεύμα του (αιθανόλη) το ονόμασαν οινόπνευμα.

»Η αιθανόλη ή οινόπνευμα είναι τόσο συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό, που την παράγει ο ίδιος για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και να την αξιοποιήσει σε πολλά άλλα.

»Επίσης, ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει πεπτίδια που αποδομούν το οινόπνευμα όταν πίνεις. Τα πεπτίδια υπάρχουν ακόμη και στο στόμα και σε όλο τον πεπτικό σωλήνα. Τα πεπτίδια σκοτώνονται από τις άλλες αλκοόλες και τα συντηρητικά των αναψυκτικών, τα θειώδη κ.λπ. Έτσι, το οινόπνευμα στο φυσικό κρασί αποδομείται, ενώ στα αλκοολούχα ποτά μειώνεται –έως και μηδενίζεται– η αποδόμηση.

»Οι πρόγονοί μας, εδώ και χιλιάδες χρόνια, κατανάλωναν αγνό οίνο σε ημερήσια βάση. Το δε “άριστον” γεύμα τους ήταν το πρωινό, που περιείχε άκρατο οίνο με άρτο, το ονόμαζαν δε και “ακρατισμό”. Το “άριστον” γεύμα το έτρωγαν κάθε μέρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ο δε Χριστός, στον Μυστικό Δείπνο, προέτρεψε τους ανθρώπους να πίνουν κρασί λέγοντας “Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτον εστί το αίμα μου”.

»Οι πρόγονοί μας έπιναν αγνό κρασί και όχι άκρατο οίνο (υψηλόβαθμο κρασί). Το κρασί ήταν η μείξη (κράση) του άκρατου οίνου με αγνό νερό πηγής είτε πάγο. Με αυτό τον τρόπο μείωναν κατά πολύ την περιεκτικότητα του οινοπνεύματος και βελτίωναν τα χαρακτηριστικά του κρασιού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς οι Έλληνες από τα παλιά χρόνια θεωρούμε “παν μέτρον άριστον” (“Επίλεξε την καλύτερη – βέλτιστη πρακτική και την αποφυγή των ακροτήτων και των υπερβολών”).

»Δεν θεωρούμε σωστό, όταν αναφερόμαστε στις καταστροφικές επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία των ανθρώπων, να συμπεριλαμβάνουμε και το αγνό φυσικό κρασί από σταφύλια. Άλλωστε η κατανάλωσή του για χιλιάδες χρόνια αποδεικνύει το αντίθετο.

»Παραμένουμε πρόθυμοι και στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία που θα θελήσετε. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γεωργάκης Κωστής (τηλ.: 6978771777, [email protected])

»Με εκτίμηση για το έργο σας,

»Για το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

                         Αιμιλία Πανούση                                                 Γεωργάκης Κωστής

                               Πρόεδρος                                                     Γενικός Γραμματέας»


Περιγραφή

Απευθυνόμενο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και, συγκεκριμένα, στον δρα Βλάντιμιρ Πόσνιακ από το Τμήμα για το Αλκοόλ, τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτητικές Συμπεριφορές, το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ έστειλε την παρακάτω επιστολή αναφορικά με έκθεση του ΠΟΥ

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.