GreenTech Challenge by ESU NTUA Πράσινη Καινοτομία για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

GreenTech Challenge by ESU NTUA Πράσινη Καινοτομία για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη!



GreenTech Challenge by ESU NTUA

Πράσινη Καινοτομία

για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, για 5η συνεχή φορά, ο Τελικός του Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας “GreenTech Challenge by ESU NTUA”.

Το Πρόγραμμα διοργανώθηκε από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (EΜΠ) με Innovation Enabler την εταιρία Mantis Business Innovation.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά, Διαχείριση Ελαστικών, Ορυκτές Πρώτες Ύλες , Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Συνολικά κατατέθηκαν από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας πάνω από 140 υποβολές από τις οποίες 52 ομάδες/εταιρίες προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση, παρουσιάζοντας την καινοτομία των προϊόντων τους και την επίδρασή τους στο περιβάλλον σε επιτροπή αξιολογητών από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, εκ των οποίων 22 προκρίθηκαν στον Τελικό (13 από την κατηγορία Innovation Idea Holders και 9 από την κατηγορία Early Stage Startups). Τέλος, βραβεύτηκαν 9 καινοτόμες ομάδες/εταιρίες.

Την έναρξη του Τελικού πραγματοποίησε ο Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ΕΜΠ της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ΥΠΕΝ, ο οποίος τόνισε ότι o διαγωνισμός έχει εξελιχθεί σε θεσμό Πράσινης Καινοτομίας που πλέον έχει γίνει εθνικός. Ξεκίνησε από το ΕΜΠ αλλά πλέον συμμετέχουν Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα από όλη την Ελλάδα και μάλιστα φέτος από τη σύνθεση των ομάδων βλέπουμε ότι οι ομάδες είναι διεπιστημονικές. Δεν συμμετέχουν μόνο μηχανικοί αλλά και άλλες ειδικότητες και εκτός από φοιτητές έχουμε και αποφοίτους από κάθε ηλικία καθώς και ώριμους επαγγελματίες.

Εικόνα 1

Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ΕΜΠ της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ΥΠΕΝ

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χρήστος Νικολούδης, Επικεφαλής Έρευνας ΜΟΠ&ΑΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Founder & CEO, Mantis Business Innovation σημείωσε ότι το GreenTech Challenge ξεκίνησε στην αίθουσα του Πολυτεχνείου με συμμετοχή 18 ομάδων στο α’ εξάμηνο του 2018, 26 το β’ εξάμηνο, 30 ομάδες το 2019, ενώ το 2020 που διεξήχθη διαδικτυακά οι ομάδες έφτασαν τις 140 από όλη την Ελλάδα. Έτσι μας γεννήθηκε η ιδέα ο διαγωνισμός να γίνει ένα Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Φέτος, οι υποβολές ξεπέρασαν τις 140 με τις 52 να φτάνουν στην ημιτελική φάση. Για πρώτη φορά ο τομέας της ενέργειας, με τα πιο πολλά χρήματα, έρχεται δεύτερος ενώ ο τομέας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας πρώτος.

Εικόνα 2 κ. Χρήστος Νικολούδης

Επικεφαλής Έρευνας ΜΟΠ&ΑΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και

Founder & CEO, Mantis Business Innovation

Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά ο Καθ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το “μότο” του φετινού διαγωνισμού “Πράσινη Καινοτομία για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη” εμπεριέχει όλες τις πλευρές της μεγάλης πρόκλησης των καιρών για το ΕΜΠ, τη χώρα την Ευρώπη και τον κόσμο. Το ΕΜΠ μέσα στο οικοσύστημα της χώρας διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις πρωτεύουσα θέση καθώς έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται δράσεις που συνδέουν την έρευνα με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Εικόνα 3

Καθ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ακολούθησε διαδικτυακός χαιρετισμός και από τον κ.Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο οποίος τόνισε ότι ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και της ανάγκης να την αντιμετωπίσουμε, όπως επίσης και να προστατέψουμε την βιοποικιλότητα. Έχουμε όμως νέα δεδομένα, ζούμε πλέον σε ένα ψηφιακό σύμπαν, σε καιρούς όπου η έρευνα έχει τον πρώτο λόγο και το επιχειρείν οφείλει να ακολουθεί αυτούς τους δείκτες. Νέες τεχνολογίες και περιβάλλον θεωρούνται αλληλένδετοι κρίκοι μιας αλυσίδας που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον μέσω κυρίως της πράσινης καινοτομίας.

Εικόνα 4 κ. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Προγράμματα Καινοτομίας και Πράσινη Επιχειρηματικότητα” με συντονιστές τον κ. Κώστα Τσαούση, δημοσιογράφο και την κ. Νίκη Καραλή, CΟΟ της Mantis Business Innovation και συμμετέχοντες τους Αντώνη Πολίτη, Business Development Manager, EIT Raw Materials και την κ. Μαίρη Νικολάου, Head Of Development & Permitting Department, ΕΤVA VI.PE. S.A.

Εικόνα 5 Πάνελ με θέμα συζήτησης : Προγράμματα Καινοτομίας και Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Η κ. Απολλωνία Καραμπάτσου, CSR Manager του Ομίλου Mitsis Hotels, εκπροσωπώντας έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Προγράμματος, μίλησε σχετικά με τον Βιώσιμο Τουρισμό και την Βιώσιμη Ελλάδα, τονίζοντας ότι για τον Ομιλο Mitsis Hotels η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών αποτελούν χαρακτηριστικά που ενσωματώνει ο Όμιλος εδώ και δεκαετίες στις δραστηριότητές του.

Εικόνα 6 κ. Απολλωνία Καραμπάτσου, CSR Manager του Ομίλου Mitsis Hotels

Συνεχίζοντας, ο κ. Κώστας Τσαούσης, δημοσιογράφος, παρουσίασε την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού που εκπροσωπήθηκε φέτος από 9 μέλη δίνοντας το βήμα σε κάθε ένα μέλος της Κριτικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Τελικού ήταν τα εξής:

  • κ. Χρήστος Νικολούδης | Επικεφαλής Έρευνας ΜΟΠ&ΑΑ – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Founder & CEO at Mantis Business Innovation
  • κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης | Investments & Business Development Manager, TERNA Energy
  • κ. Αντώνης Πολίτης | Senior Business Development Manager, EIT RawMaterials
  • κ. Μαίρη Νικολάου | Head Of Development & Permitting Department, ΕΤVA VI.PE. S.A.
  • κ. Απολλωνία Καραμπάτσου | CSR Manager, Όμιλος Mitsis Hotels
  • κ. Μιχάλης Δρίτσας| Head of Cabinet|Deputy Minister of Development and Investments in Research, Technology & Innovation, Ministry of Development and Investments in Research & Innοvation
  • κ. Δημήτρης Λυκούρης | Founder & CEO, stoferno.gr
  • κ. Άγγελος Τσακανίκας | Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
  • κ. Υβέτ Κοσμετάτου | Chief Marketing and Communications Officer, Lamda Development

Εικόνα 7 Κριτική Επιτροπή Τελικού GreenTech Challenge 2021

“Τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον…δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον μέσω της πράσινης καινοτομίας”, παρουσίασε στη συνέχεια ο Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης τονίζοντας ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ελληνική οικονομία σήμερα, στα νέα πρότυπα, με βάση τον οδικό χάρτη της κυκλικής οικονομίας και τον εθνικό κλιματικό νόμο, γιατί έχουμε μπροστά μας τα επόμενα 4 χρόνια το νέο χρηματοδοτικό πακέτο ΕΣΠΑ με πάνω από 35 δις καθώς και το ταμείο ανάκαμψης με άλλα 35 δις, ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα για τη χώρα μας. Πάνω από το 1/3 θα διοχετευτεί στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

O Τελικός συνεχίστηκε από τον συνεργάτη του Προγράμματος Terna Energy που εκπροσωπήθηκε από κ.Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, Investments & Business Development Manager, o οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι για την Τέρνα Ενεργειακή είναι μία ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στον παλμό της επιχειρηματικότητας, τον παλμό που θα δώσει ζωή στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών από τον Καθ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

Νικητές Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας “GreenTech Challenge by ESU NTUA”.

Κατηγορία Early-Stage Startup

1ο Βραβείο - Bird Monitoring System®: Protecting Wildlife with Artificial Intelligence

Η εταιρεία Digisec σχεδίασε και ανέπτυξε ένα σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες, το Bird Monitoring System®. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, αποτελούμενο από υλισμικό και λογισμικό που βασίζεται στην χρήση αλγόριθμων Machine Learning, ώστε να εκπαιδεύεται συνεχώς και να κάνει όλο και πιο ακριβείς αναγνωρίσεις πτηνών, τα οποία ξεχωρίζει από άλλα αντικείμενα, όπως αεροπλάνα, πτερύγια ανεμογεννητριών, σύννεφα κλπ. Αποτελείται από κάμερες υπερ-υψηλής ανάλυσης για ημερόβια πτηνά, κάμερες θερμικής απεικόνισης για νυκτόβια πτηνά, ηχεία που εκπέμπουν τους αποτρεπτικούς ήχους καθώς και την καρδιά του συστήματος με εξαιρετικά γρήγορες κάρτες γραφικών που αναλύουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια της τεχνολογίας Machine Learning.

Εικόνα 8 από αριστερά. κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Investments & Business Development Manager, TERNA Energy, κ. Γιώργος Διακομανώλης, Co-Founder & COO at Digisec S.A.

2ο Βραβείο: 12GODS

Η 12GODS αλλάζει τον τρόπο και τον χρόνο παρασκευής των αφεψημάτων. Δημιούργησε χαρμάνια βοτάνων σε μία πλήρως βιοδιασπώμενη κάψουλα, συμβατή με μηχανές NespressoTM. Έχοντας ως καινοτομίες την βιοδιασπώμενη κάψουλα κατασκευασμένη από κυτταρίνη, το χάρτινο διηθητικό φίλτρο από πολυαιθυλένιο και την αεροστεγή σφράγιση σε περιβάλλον αζώτου μεγιστοποιώντας την διάρκεια ζωής και ποιότητα του προϊόντος. Κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ενέργεια που παράγεται από τον αέρα, τον ήλιο, την υδροηλεκτρική ενέργεια και το βιοαέριο, στέλνοντας ένα σημαντικό και θετικό μήνυμα. Η 12GODS έχει πιστοποιηθεί για το προϊόν της από την Climate Partners για το ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Εικόνα 9 από αριστερά: κ. Μιχάλης Δρίτσας, Head of Cabinet, Deputy Minister of Development and Investments in Research, Technology & Innovation, Ministry of Development and Investments in Research & Innοvation , κ.Φίλιππος Ζεμπίλας, CEO, 12GODS

3ο Βραβείο: SibaIoT

Η επιχειρηματική ιδέα της SibaIoT αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά του δικτύου μετρητικών συσκευών υψηλής αξιοπιστίας για αέριους ρύπους αλλά και για ιούς π.χ. sars-CoV-2, σε κλάσμα της τιμής των μεγάλων μετρητικών σταθμών. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο εκτίμησης περιβαλλοντικών και υγειονομικών κινδύνων. Η τεχνολογική προσέγγιση αξιοποιεί τους αισθητήρες χαμηλού κόστους, τη δικτύωση χαμηλής κατανάλωσης, επεξεργασία δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος της Siba IoT είναι η κατασκευή, πιστοποίηση, βαθμονόμηση και περαιτέρω ανάπτυξη των συσκευών και του δικτύου (ΝΒΙοΤ και Bluetooth) με τη λύση να περιλαμβάνει τεχνολογίες hardware, embedded software και υπηρεσίες νέφους.

Εικόνα 10 από αριστερά: κ. Υβέτ Κοσμετάτου, Chief Marketing and Communications Officer, Lamda Development, κ. Δημήτρης Κατσίρης, Information Technology Manager, SibaIoT

Κατηγορία: Innovation Idea Holder

1ο Βραβείο: Pulse

Η καινοτόμα ιδέα αφορά την πώληση ενός μικρού “πράσινου” αεροσκάφους για έως και 8 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου του πιλότου), το οποίο θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης. Η χρήση της νέας τεχνολογίας αεροπορικού κινητήρα που ονομάζεται Pulse επειδή χρησιμοποιεί παλμική αντί συνεχή καύση. Η χρήση αυτού του κινητήρα καθιστά το αεροσκάφος ιδιαίτερα ευέλικτο, ώστε όχι μόνο να έχει τη δυνατότητα να διανύει μεγάλες αποστάσεις γρήγορα, αλλά και να μπορεί να εκτελεί ένα δρομολόγιο σε αστικό περιβάλλον με συνεχείς διακυμάνσεις (υψομέτρου, ταχύτητας κτλ.) που απαιτείται από τα οχήματα στη νέα ανερχόμενη βιομηχανία των αεροταξί.

Εικόνα 11 από αριστερά: κ. Ιωάννης Αλεξόπουλος, Pulse,
Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ΕΜΠ της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ΥΠΕΝ

2ο Βραβείο: Promilist

Η αποστολή της Promilist είναι ο επαναπροσδιορισμός των λύσεων βελτιστοποίησης ταξιδιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει αναπτυχθεί ένα λογισμικό δρομολόγησης καιρού που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, μηχανικά μοντέλα και διαστημική τεχνολογία προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή διαδρομή για ένα πλοίο. Η λύση αυτή:

  1. μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 20% ανά ταξίδι
  2. συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2, η οποία με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους καυσίμων και την εξοικονόμηση από ενέργειες αντιστάθμισης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κυρώσεις.

Σημαίνει με μια φράση ότι ο ναυτιλιακός τομέας μπορεί να κερδίσει χρήματα αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή. Το λογισμικό της :

  1. βρίσκει -μαθηματικά επαληθεύσιμο- την καλύτερη δυνατή διαδρομή και όχι απλώς μια καλύτερη διαδρομή όπως τα άλλα λογισμικά ελαχιστοποιώντας τη μνήμη που απαιτείται για κάθε χρήστη, επιτρέποντας μια ουσιαστική διαδικτυακή εφαρμογή επεκτάσιμη για πολλούς χρήστες
  2. έχει καλύτερη ακρίβεια για τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου και
  3. βαθμονομεί το μοντέλο κατανάλωσης καυσίμου στα λειτουργικά δεδομένα οποιουδήποτε πελάτη ( εάν είναι διαθέσιμο).

Εικόνα 12 από αριστερά κ. Κωστής Λαμνάτος, Management Consulting Professional – Μέλος ΚΕΜΕΛ,

κ. Γιώργος Κουρέας, κ. Γρηγόρης Νίτας, Promilist
κ. Χρήστος Νικολούδης, Επικεφαλής Έρευνας ΜΟΠ&ΑΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και

Founder & CEO, Mantis Business Innovation

3ο Βραβείο (με ισοβαθμία): BeenAlert & Hive

BeenAlert

Μία συσκευή που περιλαμβάνει κάμερες και καταγράφει την είσοδο του μελισσιού. Πραγματοποιείται on-edge processing αξιοποιώντας Computer Vision algorithms. Το αποτέλεσμα μεταφέρεται στο Cloud, όπου γίνεται επιτήρηση του Συστήματος και γίνονται οι υπολογισμοί για την πρόβλεψη. Οι χρήστες ειδοποιούνται μέσω ειδικής εφαρμογής να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ανιχνεύοντας τη βαρρόα σε αρχικά στάδια με την χρήση νέων τεχνολογιών. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μία φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Εικόνα 13 από αριστερά : κ. Θεόδωρος Δέλλιος, BeenAlert

κ. Δημήτρης Λυκούρης, Founder & CEO, stoferno.gr

3ο Βραβείο (με ισοβαθμία): BeenAlert & Hive

BeenAlert

Μία συσκευή που περιλαμβάνει κάμερες και καταγράφει την είσοδο του μελισσιού. Πραγματοποιείται on-edge processing αξιοποιώντας Computer Vision algorithms. Το αποτέλεσμα μεταφέρεται στο Cloud, όπου γίνεται επιτήρηση του Συστήματος και γίνονται οι υπολογισμοί για την πρόβλεψη. Οι χρήστες ειδοποιούνται μέσω ειδικής εφαρμογής να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ανιχνεύοντας τη βαρρόα σε αρχικά στάδια με την χρήση νέων τεχνολογιών. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μία φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Εικόνα 14 από αριστερά κ. Ιωάννης Μαύρος & κ. Μιχάλης Κρυφός, Hive

κ. Μαίρη Νικολάου, Head Of Development & Permitting Department, ΕΤVA VI.PE. S.A.

Ειδικές Κατηγορίες

Βραβείο «Γαλάζια Ανάπτυξη» powered by Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Promilist

Η αποστολή της Promilist είναι ο επαναπροσδιορισμός των λύσεων βελτιστοποίησης ταξιδιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει αναπτυχθεί ένα λογισμικό δρομολόγησης καιρού που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, μηχανικά μοντέλα και διαστημική τεχνολογία προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή διαδρομή για ένα πλοίο. Η λύση αυτή:

  1. μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 20% ανά ταξίδι
  2. συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2, η οποία με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους καυσίμων και την εξοικονόμηση από ενέργειες αντιστάθμισης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κυρώσεις.

Σημαίνει με μια φράση ότι ο ναυτιλιακός τομέας μπορεί να κερδίσει χρήματα αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή. Το λογισμικό της :

  1. βρίσκει -μαθηματικά επαληθεύσιμο- την καλύτερη δυνατή διαδρομή και όχι απλώς μια καλύτερη διαδρομή όπως τα άλλα λογισμικά ελαχιστοποιώντας τη μνήμη που απαιτείται για κάθε χρήστη, επιτρέποντας μια ουσιαστική διαδικτυακή εφαρμογή επεκτάσιμη για πολλούς χρήστες
  2. έχει καλύτερη ακρίβεια για τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου και
  3. βαθμονομεί το μοντέλο κατανάλωσης καυσίμου στα λειτουργικά δεδομένα οποιουδήποτε πελάτη ( εάν είναι διαθέσιμο).

Εικόνα 15 από αριστερά κ. Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

κ. Γιώργος Κουρέας κ. Γρηγόρης Νίτας,Promilist

Βραβείο «Ορυκτές Πρώτες Ύλες» powered by EIT RawMaterials

ConOpti

Η ConOpti είναι μία συμπεριληπτική πλατφόρμα βιώσιμης διαχείρισης κατασκευών. Αξιοποιώντας δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση ψηφιακών εικόνων από το πεδίο, δημιουργεί το τρισδιάστατο μοντέλο της κατασκευής, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Έτσι, υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών, του χρονοδιαγράμματος και του κόστους του έργου. Σημαντική καινοτομία που εισάγει η ConOpti στον τομέα της ψηφιοποίησης των κατασκευών είναι η ιδέα της βιωσιμότητας των έργων. Με την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κάθε έργου, γίνεται εφικτή η καταγραφή των εκπομπών άμεσων και έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Εικόνα 16 από αριστερά κ. Αντώνης Πολίτης,

κ.Δωριλένια Λιαγουροπούλου & κ.Μάριος Δαφνομήλης, ConOpti

Βραβείο «Βιώσιμος Τουρισμός» powered by EIT RawMaterials

Ticketseller

Το TicketSeller είναι το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα με την καινοτόμα υπηρεσία του Independent Travel Agent που δίνει επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Είναι σε θέση να κερδίζουν εισόδημα από όπου κι αν βρίσκονται. Έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εκμεταλλεύεται τον περιορισμένο ανταγωνισμό με αρχικό στόχο την πώληση εξατομικευμένων ταξιδιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά. Προσφέρει 3 διαφορετικά πακέτα συνδρομής, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα B2B για να οργανώσουν και να προγραμματίσουν ταξίδια και να κερδίσουν όσο εισόδημα θέλουν χωρίς εξαρτημένη εργασία και χωρίς το κόστος και τον κίνδυνο που θα είχαν αν ιδρύουν το δικό τους ταξιδιωτικό γραφείο. Προσφέρει επίσης, διαδικτυακά σεμινάρια και υποστήριξη για το πώς να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και πώς να κάνουν καλή χρήση όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να έχουν επαγγελματική παρουσία στα μέσα αυτά. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να ιδρυθεί μια ακαδημία για ταξίδια και τον τουρισμό στο Ελλάδα.

Εικόνα 17 από αριστερά κ. Απολλωνία Καραμπάτσου, CSR Manager, Όμιλος Mitsis Hotels
κ. Γιάννης Μιλάτος, TicketSeller

Εικόνα 18 Αναμνηστική φωτογραφία νικητών και Κριτικής Επιτροπής GreenTech Challenge 2021

Περισσότερες πληροφορίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας

μπορείτε να βρείτε εδώ.


Περιγραφή

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, για 5η συνεχή φορά, ο Τελικός του Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας GreenTech Challenge by ESU NTUA.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Η Πράσινη Καινοτομία στο Επίκεντρο: 13-15 Δεκεμβρίου ο Τελικός Διαγωνισμός του GreenTech Challenge 2024

17 Δεκεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
GreenTech Challenge 2024: 6 λόγοι για να λάβετε μέρος στο μεγαλύτερο Πρόγραμμα Καινοτομίας

17 Δεκεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
YouthSpeak Forum 2024: Δωρεάν δήλωση συμμετοχής

17 Δεκεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
GreenTech Challenge 2023

17 Δεκεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022!

17 Δεκεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.